Wpis z mikrobloga

Mireczki, mam pytanie. Poszukuje kasku integralny, skorupa sportowa, najlepiej jakby miał wysuwaną, przyciemnianą blende. No i żeby był w miarę cichy bo r6 jest dość głośna ( ͡° ͜ʖ ͡°) Możecie coś polecić tak w granicach 1500 zł? Na jakie marki w tej cenie zwrócić uwagę?
#motocykle #motomirki
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@makzy: ogólnie to jakiś HJC, nie wiem czy RPHA czy jak tam się zwał, chyba słynął w necie z porządnej wentylacji, typek z motobandy też często inne kaski z jakimś takim modelem porównywał mówiąc o wentylacji. Myślę, że na pewno są tu osoby, które miały lub nadal mają ten model
  • Odpowiedz
@xspeditor: No a co w sytuacji gdy potrzebuje gdzieś wyjechać i nie wezmę drugiej szyby albo gdy będę wracał z trasy i złapie mnie zmrok w ciemnej szybie? :D
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
No a co w sytuacji gdy potrzebuje gdzieś wyjechać i nie wezmę drugiej szyby albo gdy będę wracał z trasy i złapie mnie zmrok w ciemnej szybie? :D

@makzy: Ja, pomimo że mam blende, w trasy jeżdżę w okularach na nosie, trzeba pamiętać tylko, żeby nie miały polaryzacji :P. Blenda przydaje mi się generalnie tylko w takim codziennym pyrkaniu na krótkich odcinkach :)

Przede wszystkim polecam oryginalne tłumiki...( ͡°
  • Odpowiedz
I wbrew temu co piszesz, kaski sportowe nie są i nie będą nigdy ciche, chociażby ze względu na wydajną wentylację.

@Glenroy: No właśnie mam kask sportowy i on ma słabą wentylację oraz jest znacznie cichszy od tego z unoszoną szczęką który notabene ma znacznie lepszą wentylację.
  • Odpowiedz
  • 0
@mpetrumnigrum: Toć Ci tłumaczę, że każda szczelina w kasku powoduje zwiększenie hałasu, w szczękowcu masz wielką lochę na łączeniu szczęki z korpusem, dodatkowy zawias, dużo nieregularnych kształtów, to generuje hałas. W kaskach sportowych, tudzież ST, masz zwykle wydajną wentylację, jeżeli nie jeździsz na sportowym motocyklu nie będzie ona działać, ze względu na Twoją pozycję, pochyl się do takiej przecinakowej, to zaczniesz mieć huragan w kasku. I pewnie też stąd Twoje
  • Odpowiedz
  • 0
@mpetrumnigrum: a to różnie. Kupiłem uzywke moto z podróba leovince i mnie np głową nie boli, ale prędzej czy później zmienię na ori, bo to co mam może być uciążliwe dla postronnych. Ale kasku używanego nigdy bym nie kupił ani nie polecił, razc wygoda, dwa bezpieczeństwo.
  • Odpowiedz