Aktywne Wpisy
nigdy nie założyłabym takiej sukienki. Kobieta w takim stroju kojarzy mi się z babą wieśniaczką mieszkającą w wiejskiej chacie która doi mleko od krów. Widziałam dzisiaj kobietę w takiej sukience.... fuuu... ku*ra!!!! Nie mogę patrzeć na dorosłe kobiety które ubierają się w takie szmaty do podłogi pod pretekstem bycia "kobiecą"
#tinder #p0lka #rozowepaski #zwiazki
#tinder #p0lka #rozowepaski #zwiazki
oficjalniemartwa +17
Z dziwnych rzeczy, to czasem w ciągu dnia (będąc w domu) ściągam skarpetki tak do połowy stopy. Nie wiem po co i dlaczego, po prostu mnie denerwują i czuje dyskomfort jak tego nie zrobię. Po jakimś czasie zdejmuje je całkiem xD
#gownowpis
#gownowpis
@xandra: czemu gorzej, wszyscy UX i graficy u mnie w firmie twierdzą odwrotnie. może gorzej pakiet Adobe 2020 na macu z 2012 xd
@mayke: Mity! Bajki! Bzdury wierutne. Kiedyś, lata temu, może. Ale nie dziś. Zainwestuj w porządnego PC, z nVidia Quadro i olej ten przepłacony 10x badziew. Kup więcej ramu, wrzuć Ryzena, dołóż dyski w RAID.
Jeśli ilustracje do iPad Pro z Apple Pencil i Illustrator lub Photoshop. Chociaż w Formie pentool jest bardzo intuicyjny i też nadaje się na prostsze ilustracje.
Wszystko zależy od tego na czym najbardziej Ci zależy.
xDDD
Jasne. To może w illustratorze:
- zbuduj 200 ekranowy projekt w jednym pliku
- pracuj na 500-elementowym design systemie, uaktualnianym na bieżaco, używanym równocześnie przez kilkunastu projektantów
- eksportuj dokumentacje projektową deweloperom przez zeplina albo avocado
- koszystaj z pluginów typu anima, measure czy abstract
- buduj szybkie wieloekranowe prototypy z hotspotami i testuj je na prawdziwych urządzeniach w czasie rzeczywistym
Jak robisz gównostronki czy landing page to sobie możesz
- o artboardach słyszał?
- o umieszczaniu plików (zdjęć, wektorów, innych plików ai), które same się uaktualniają słyszał? Udostępniasz w sieci i le voila.
- pewnie jest jakaś wtyczka do eksportu
- musiałabym wiedzieć co to robi, ale pewnie nie trzeba do tego pluginów ;)
- w czasie rzeczywistym może nie, ale do tego wystarczy odrobina wyobraźni xD
@xandra: Figma masz prace online w kolaboracji, Sketch np wspolpraca z Zeppelin.
No i w obu masz „komponenty” oraz mozesz zrobic klikalne przyciski.
- słyszał, pracuję w illustratorze od 1996 roku.
- max canvas w Ilku to jest 16x16k pikseli, co oznacza że zmieszczę tam najwyżej 120 artboardów HD
- biblioteki adobowe są spoko do trzymania assetów, ale w design systemach do UI się kompletnie nie sprawdzają
- wtyczki nie ma, trzeba cały projekt kopiować do PS albo XD i eksportować stamtąd
- anima służy do mikrointerakcji, measure do dokumentacji a abstract to
Jeśli chodzi grafikę to tak jak już wspomniałem. Grafika komputerowa to Illustrator razem z Photoshopem. Jeśli chodzi o same ilustracje to Illustrator i Photoshop. Chociaż ostatnio standardem stało się Procreate na iPadzie Pro (razem z rysikiem oczywiście). Wszystko zależy od tego czego potrzebujemy.
Figma