Wpis z mikrobloga

Witam planuje złożyć dzika z rtx 3080ti i intel10900k tylko najpierw chciał bym dokupić peryferia ram dysk itd polecacie cos? Ogolnie czytałem ze ten i9 ma być mocna grzałką wiec chyba bedzie lepiej kupić i7 8/16?
#komputery
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ogolnie czytałem ze ten i9 ma być mocna grzałką wiec chyba bedzie lepiej kupić i7 8/16?

@grekuu: 380W TDP? Nawet 360mm może nie dać sobie rady a co dopiero sekcja zasilania. Poczekaj na 4 generacje AMD.
  • Odpowiedz
@Viscop: "współczynnik TDP wynosi 125W"
Nie wiem skąd kolego wyczarowałeś 360W.

http://www.benchmark.pl/aktualnosci/intel-core-i9-10900k-vs-amd-ryzen-9-3900x-porownanie-wydajnosci-p.html

Super, że sobie wklejasz Benchmarka, gdzie 3900X wygrywa z 10900K - szkoda, że Intelowi nie dali szybszych RAM'ów, chyba było żal dać więcej pieniędzy na chłopaka, ale pomimo tego i tak sobie dobrze radzi. Super jest również to, że ten procesor jeszcze nie wyszedł, więc jego końcowa wydajność może być
  • Odpowiedz
szkoda, że Intelowi nie dali szybszych RAM'ów, chyba było żal dać więcej pieniędzy na chłopaka, ale pomimo tego i tak sobie dobrze radzi. Super jest również to, że ten procesor jeszcze nie wyszedł, więc jego końcowa wydajność może być jeszcze większa

@Heyolok: Tylko, że to jest nowa generacja, nowa generacja powinna rozjechać AMD nawet na wolniejszych pamięciach, przecież wydajnościowo 4 generacja ryzenów ich zmasakruje. Na dodatek na Intelu pamięć działała w
  • Odpowiedz