Aktywne Wpisy

wonziu1 +138
Piracka wersja hogward Legacy bez denuvo działa 50% lepiej. Soja wypita? Robaki zjedzone? Bardzo kochacie korporacje?
Najlepiej że pomimo tego że gra padła i zabezpieczenia są niepotrzebne to i tak ich nie usuną i frajerzy co to kupili za prawie 300zl będą grali w gorszą grę niż złodzieje xD
#steam #pcmasterrace #gry #ps5 #hogwartslegacy
Najlepiej że pomimo tego że gra padła i zabezpieczenia są niepotrzebne to i tak ich nie usuną i frajerzy co to kupili za prawie 300zl będą grali w gorszą grę niż złodzieje xD
#steam #pcmasterrace #gry #ps5 #hogwartslegacy
TrudnyMinus +40
Krótkie podsumowanie wojny:
Rosja (której praktycznie nikt nie pomaga):
- niewielki spadek PKB
- trudność w dostępie do niektórych towarów "nie pierwszej potrzeby".
- strata ~100k obywateli: część żołnierzy, ale głównie więźniów, pijaków, bezdomnych, bezrobotnych (takich brano jako pierwszych podczas mobilizacji)
- niewielka strata sprzętu i pojazdów wojskowych (poważne straty dotyczą starego sprzętu wojskowego)
Ukraina (której to pomaga tak wielu):
- ubytek kilku milionów obywateli
- śmierć 100k+ żołnierzy
- śmierć niezliczonej
Rosja (której praktycznie nikt nie pomaga):
- niewielki spadek PKB
- trudność w dostępie do niektórych towarów "nie pierwszej potrzeby".
- strata ~100k obywateli: część żołnierzy, ale głównie więźniów, pijaków, bezdomnych, bezrobotnych (takich brano jako pierwszych podczas mobilizacji)
- niewielka strata sprzętu i pojazdów wojskowych (poważne straty dotyczą starego sprzętu wojskowego)
Ukraina (której to pomaga tak wielu):
- ubytek kilku milionów obywateli
- śmierć 100k+ żołnierzy
- śmierć niezliczonej

Dwie minuty roboty, a mogą dużo zmienić.
Komitet potrzebuje 10 tys. podpisów na zarejestrowanie, a potem 100 tys. autografów na kandydata na prezydenta.
___
Tak, wiem że Bosak to nacjololo, ale każdy będzie lepszy niż Adrian, bo spowoduje zmuszenie pisu do rozwiązania sejmu z braku wystarczającej liczby (p)osłów do odrzucenia prezydenckiego weta.
#szczecin #polityka
Do tego zlikwidować PIT, interpretacje podatkowe i ujednolicić VAT na 15%. Mam kilku dalszych znajomych w skarbówce i mówią, że mają #!$%@? od stycznia do maja, a przez resztę roku nie wiedzą co ze sobą zrobić, ale siedzą tam, bo ciągle jakieś
@liberum: xD Doedukuj sie zielonko
Komentarz usunięty przez moderatora
Zawsze uwazalem ze sondaze wielokrotnie pokazujace, ze:
- "58 proc. Polaków uważa, że nie płaci podatku VAT"
- "79 proc. Polaków mówi, że w ogóle nie nie płaci podatków"
- "Co piąty Polak (21 proc.) nie wie, jakie jest główne źródło finansowania programu „Rodzina 500 plus”, a jedynie 38 proc. badanych ma świadomość, że tym źródłem są płacone przez nich podatki"
sa przesadzone, ale Twoj wpis i to ze masz
No patrz pan, przeciętny Hindus jest znacznie biedniejszy od przeciętnego Polaka a jednak kwota wolna od podatku wynosi tam prawie 30 tys. złotych. Jak te Indie funkcjonują skoro większość obywateli nie płaci podatku dochodowego?
Komentarz usunięty przez autora
Podpowiem @liberum bo moze zdobycie tej wiedzy go przerasta, ale podatek dochodowy to okolo ~15% wplywow do budzetu z czego okolo polowa to dochodowy od urzednikow i emerytur, czyli realnie wplywy z dochodowego wynosza kolo ~10% w zaleznosci od roku podatkowego. Reszta to glownie VAT z ktorego wplywy by wzrosly po zwiekszeniu kwoty wolnej bo ludzie kupowali by wiecej produktow majac duzo wiecej gotowki w kieszeni. Wiec ten tekst
Dodatkowo jak "twarzą" obniżania podatków może być osoba, która glosowała za socjalem?
Połączenie niczego sobie, czyli powtórka z greckiej gospodarki. Czy wy, dzbany, nie wiecie, że gospodarka sama się nie sfinansuje?
Populizm dla prostaczków.
Czemu, barany, od razu nie rozdać po 5tys w dowolnej formie?
@DorianJS: problem w tym, że z VAT ma korzyść budżet centralny, a z PIT samorządy. I to dla nich likwidacja PIT to być czy nie być ‐ bo rząd nie rekompensuje jego obniżek...
@Tytanowy_Lucjan: ale jeśli chcę, żeby wygrał mój kandydat to czemu podpisać mam innemu? Więcej kandydatów to większa konkurencja i mniejsze prawdopodobieństwo drugiej tury dla mojego, nie?
@Tytanowy_Lucjan: następnie
@Tytanowy_Lucjan: what? Żeby zdobyć grube miliardy trzeba zatrudniać ludzi na posady? A nie, pieniądze pewnie stąd są:
A nie, #!$%@?, znowu obcięło wpływy, nie
Nie będzie również potrzebna armia urzędników partaczy w urzędach skarbowych, którzy w 2020 powiedzą, że na lody wodne powinno się liczyć 8% VAT, bo
Decentralizacja jest bardzo ważna, bo gość w Warszawie nigdy nie będzie miał pojęcia co jest potrzebne w Pcimiu Dolnym. Oczywiste, że Jarkowi, któremu komuna kojarzy się ze szczęśliwą młodością centralizacja wydaje się czymś dobrym.
Podaj mi te informacje w które uwierzyłeś, a może i ja uwierzę :)
Wipsz sobie w google "jednolita stawka VAT", a, znajdziesz masę opracowań tego tematu.
Jawność i przejrzystość reguł to zachęta do społecznej kontroli nad wydatkami
centralnymi oraz zachęta do płacenia podatków, bo lepiej zapłacić stały niższy podatek niż wydawać kasę na doradców i prawników, żeby zapłacić niższą kwotę od wysokiego podatku po zastosowaniu setek sztuczek i "optymalizacji".
Doszło do takiej
@Tytanowy_Lucjan: Podaj mi te informacje w które uwierzyłeś, a może i ja uwierzę :)
Pokaż mi, że moje rozumowanie jest błędne, a przeproszę i uwierzę w twoje słowa.
#!$%@?ę że pewien dziadek chyba lider Korwina (czyli i gues wolnosciowej partii?) Wypowiada się głównie na temat lgbt i jak bardzo szkodzi.
I ktoś na nich w ogóle głosuje licząc że nie są
Podaj mi te informacje w które uwierzyłeś, a może i ja uwierzę :)
@Tytanowy_Lucjan: przerasta mnie to xD Chciałem tylko się dowiedzieć czy te liczby są prawdziwe, czy
A jeśli wierzysz w to, że nie mają, to może wyjaśnij, czemu nie rozdać od razu przywilejów po 5tys?
Wydatki można ciąć w wielu miejscach, a obniżenie podatków (czym jest wspomniane przez ciebie 1000+) spowoduje, że ludzi będzie stać na więcej, więc będą wydawać więcej albo zaczną otwierać swoje firmy jeżeli prawo podatkowe będzie proste i przejrzyste - bez ulg, przywilejów i interpretacji.
Jestem przeciwny jakimkolwiek
Jak słyszę, że odbierzemy asystentkom, a wówczas starczy po tysiąc na każdego, to nie wiem,