Wpis z mikrobloga

Bagiety podejście kolejne. Tym razem z pâte fermentée ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dzięki zastosowaniu tego zaczynu i zimnej fermentacji udało się wyciągnąć z ciasta lepszy aromat, finalnie większą porowatość i sprężystość gotowego pieczywa. Myślę, że z tego przepisu będę korzystał najczęściej.

#bojowkapiekarska #pieczzwykopem #gotujzwykopem #jedzzwykopem #kuchcikmorski #mirkoprzepisypl
Tryggvason - Bagiety podejście kolejne. Tym razem z pâte fermentée ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dzięk...

źródło: comment_QkmeearOmULTr915zh9aFnbZwHFcMcgy.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz
  • 2
Z racji tego, że wykonanie bagietek z tego przepisu jest czasochłonne, radzę zaplanować wypiek z wyprzedzeniem.

SKŁADNIKI:

1. Pâte fermentée

-
  • Odpowiedz