Wpis z mikrobloga

#chiny #koronawirus #2019ncov
Najbardziej śmieszą negacjonisci xD ich próby marginalizacji choroby w imię własnego komfortu psychicznego.

1. Bo grypa
Koronawirus wykazuje trochę niższy poziom zakażenia niż wirus grypy. Za to śmiertelność koronawirusa to 3-4% (i może będzie więcej) a grypa 0,038%. Sto razy więcej.

2. Bo umierają tylko starzy.
Wg The Lancet największą grupa ICU (intensywna opieka) to 25-49 lat. Chociaż faktycznie praktycznie brak ICU w grupie <18

3. Bo umierają tylko chorzy na choroby przewlekle.
Fakt jest ich stosunkowo dużo, ale jest dużo przypadków śmierci wśród grup healthy and nosmoker.
4. Bo to tylko Chińczyków atakuje, bo czytałem na wykopie, że białko.
Bzdura, na OIOMIE w Niemczech leży już 3 rodowitych Niemców. W Kanadzie 2 Kanadyjczyków. W innych krajach nawet mi się nie chciało szukać. Ba nawet w Chinach są przypadki białych ludzi w szpitalach.

5. Bo w Chinach opieka medyczna to g---o.
Może 20 lat temu, teraz jest niższa niż zachodnią europejskia czy amerykańska, ale stoi na podobnym poziomie jak Polska. W Polsce jest 2,4 lekarza na 1000 osób w Chinach 2,2. Chiny mają za to więcej łóżek szpitalnych na 1000 osób, więcej szpitali na 1000 osób, więcej personelu medycznego na 1000 osób więcej karetek. Więcej instytutów badawczych.

Za 2,3 tygodnie możliwe, że to wszystko p--------e, wzrasta ilość przypadków w Niemczech i Francji. Polska dalej chlew obsrany gównem z debilami wśród władz. Air China dalej lata, budma się odbędzie, bo przecież będzie stoisko z lekarzem i dwoma pielęgniarkami. Będą łapać tego wirusa w siatkę chyba xD
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mistrz_tekkena: to inaczej sądzisz że wirus z Chin jest ewolucyjnie bardziej przystosowany do infekowania Chińczyka czy Europejczyka, żeby nie być gołosłownym SARS zaraził głównie Azjatów i Kanadyjczyków azjatyckiego pochodzenia.

Nie wiem gdzie znalazłeś informacje o tym że to rodowici Niemcy.
  • Odpowiedz
  • 1
@mboss1111 poprawie się. Były dwa rzuty, od dwóch różnych osób w Niemczech, w przypadku pierwszego ta firma z Monachium wszyscy chorzy 5 czy 6 osób to biali europejczycy. Cała rodzina. Artykuł był w bildzie. Nie wiem jak z tym drugim rzutem. Artykułu zaraz poszukam
  • Odpowiedz
@mistrz_tekkena

Bzdura, na OIOMIE w Niemczech leży już 3 rodowitych Niemców. W Kanadzie 2 Kanadyjczyków. W innych krajach nawet mi się nie chciało szukać.

Źródło? Chodzi mi o OIOM, a nie fakt że to rodowici Niemcy. O Kanadzie i Niemcach czytałem gdzieś na reddicie że ich stan jest dobry i dochodzą do siebie. Na OIOM nie trafiają raczej ludzie których stan jest dobry
  • Odpowiedz
@mistrz_tekkena: ile dokładnie zabroniło? Mniej niż nie zabroniło. Po drugie większość która zablokowała nie zbanowała całych Chin, tylko ten najgroźniejszy rejon. Po trzecie, ja nie oceniam czy to dobrze, czy źle, po prostu nie lubię jak ktoś pogardliwe się wypowiada o swoim kraju mimo, że niczym specjalnym w temacie się nie wyróżnia.
  • Odpowiedz
  • 2
@dioxyna

ale mamo większość dzieci uciekła ze szkoły to i ja uciekłem.

Takie tłumaczenia nie przystoja. Wszystkie znaki wskazują, że to może być pandemia światowa. Może ban na loty do Chin i samych Chińczyków nie zastopuja epidemii, ale na pewno spowolnią. Lepiej chuchać na zimne.
  • Odpowiedz
@mistrz_tekkena:

W Polsce jest 2,4 lekarza na 1000 osób w Chinach 2,2

Bierzesz pod uwagę ranking który jest całkowicie niewymierny dla Polski, bierz pod uwagę CWU a nie OECD bo on jest realistyczny, wychodzi z niego 3 na 1000. Czyli poziom Francji, Irlandii.

Chiny mają za to więcej łóżek szpitalnych na
  • Odpowiedz
@mistrz_tekkena: Mówiących że choroba jest groźna tylko dla przewlekle chorych należy od razu pytać jak tam ich ciśnienie i poziom cukru, bo już u cukrzyków jest większe ryzyko, a tych mamy w kraju z milion albo dwa.
  • Odpowiedz
@mistrz_tekkena: kolejny wysryw wykopka panikarza. Takich epidemii to juz bylo z 10 na przestrzeni ostatnich 20 lat. 300 zgonow na 1,2 miliarda ludzi no faktycznie k------o grozny ten wirus. Tyle zgonow wywolal tez ostatnio wirus Iranska rakieta w Ukrainaki samolot.
  • Odpowiedz