Aktywne Wpisy

szynszyla2018 +176
Tutaj różowa która prowadziła hejterskim profil twierdzi że to takie tam heheszki i ogólnie to one były spoko a on je gnębił. A bagiety powiedziały żeby olać więc luz ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■ #mlawa #kryminalne
źródło: temp_file3393652859739956546
Pobierz
ONVIF +117
Ogólnie przykra sprawa, ze w Polsce poupadała idea prostych barów. Chodzę po Berlinie, mam ochotę napić się piwa, odwiedzam knajpę, zamawiam jasne z kija i frytki, płacę za to kilka euro, gdzieś z tyłu goście grają w rzutki, leci jakaś neutralna muzyka, ktoś dusi peta, ktoś właśnie rozstaje się z laską przez telefon, nie odczuwam tego nijak, idę dalej. A w Polsce jak jest pub czy bar to już musi być ta

Chcę wkleić: 9170569E60
Zamienia mi na 9,17E+66
Co do k---y #komputery #it #informatyka
źródło: comment_1w3Bencznzs5CCOFRwTj4Hsd8QfLIhPS.jpg
Pobierz@Denial94: Przed wklejeniem wstaw apostrof '9170569E60, wymusisz sfromatowanie wklejanej wartości jako tekst.
@Denial94: Fromatowanie na tekstowe, i nie wklejaj w komórce, tylko kliknij w komórkę, i wklej w tym szerokim pasku wyżej. U mnie działa
To może teraz tak:
Mam listę takich "kodów" Jak mam ją wkleić po kolei bez wykrzaczania? ( ͡
Przed chwilą przetestowałem. Działa
@Denial94:
Skąd pobierasz te kody i ile ich jest?
Czy to jest 'jednorazowe' wklejenie, czy lista kodów się zmienia przed 'wklejeniem'?
Wklejasz je z jakiegoś pliku tekstowego, może eksportu z bazy danych (SQL)?
Zakładam, że skoro masz te kody w wersji 'poprawnej', warto skupić się na oryginalnym formacie pliku lub źródła.
@Denial94: W moim codziennym użytkowaniu Excel jest tylko wyświetlaczem moich przetwarzanych danych, nieważne jaka jest wielkość źródłowych tabeli i ile ich jest. Wszystko formatuję w Power Pivot i gdy nie mam już wyjścia, w Power Query. Zwykły plik tekstowy zassałbym przez właśnie Power Query i korzystał z nieograniczonych możliwości, aby finalnie uzyskać tabelę w formacie, nad którym mam 100% kontroli.
Nie wiem czy dzisiejsze korpoludki