Wpis z mikrobloga

Co trzeba zrobić żeby nasz mikst pojechał na igrzyska? (o ile chcą). Myślę, że patrząc na poziom mają spokojnie szansę na co najmniej ćwierćfinał.

#tenis
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kwmaster: Tata Igi jest olimpijczykiem i wyniosła to z domu.

Dla mnie tenis na IO to jak średniej kategorii turniej. Niestety, ale taka prawda. Tylko Polacy się przejmują tenisistami na igrzyskach.

Zawodowi tenisiści mają cztery takie swoje igrzyska w roku, plus kilkadziesiąt turniejów. #!$%@?ą cały rok, nie da rady przyszykować formy tylko pod IO, skoro większość lepszych celuje w szlemy.
  • Odpowiedz
@gram_w_mahjonga: Tutaj się z tobą nie zgodzę, pamiętam jak Djoković był w rozpaczy po tym jak odpadł z Delpo w 1. rundzie w Rio. Igrzyska mają mniejszą rangę niż szlemy czy nawet Masters, ale to nieprawda, że tylko Polacy się nimi przejmują - są ważne dla tych, którzy wysoko stawiają reprezentowanie swojego kraju (nawet jeśli nie dostają za to punktów da rankingu i takiej kasy jak na innych turniejach).
  • Odpowiedz
@Jakastaka: wtedy to było po finale Wimbledonu i janusze się podniecali. Niestety, Puchar Federacji nie ma takiego nośnika medialności, pamiętam, pamiętam te mecze - wszystko kurła Aga wygrywała. Nie było wtedy Magdy Linette do pomocy, tylko człapiąca po korcie ogór doskonały "Ula Bidula". Dosłownie, tak jak piszesz - Aga sama doprowadziła reprę do głównej grupy.

Tylko jak potem bronić takich punktów z IO? Nie jestem pewna czy tenis na igrzyskach
  • Odpowiedz
@gram_w_mahjonga: co do Agi zgoda... Ci co tak wypominają jej te igrzyska, to w większości nie znają się na tenisie. Nie wiedzą, że Aga to taka zawodniczka, która była praktycznie bezradna z zawodniczkami, które mocno uderzają i trafiają. Nieważne, czy to był turniej WS czy igrzyska... Gdy zawodniczka miała swój dzień, to zazwyczaj z Radwańską wygrywała. A ten mecz z Georges dobrze pamiętam, akurat tam Julia zagrała naprawdę świetnie...

No
  • Odpowiedz