Wpis z mikrobloga

@mijkron: w kwietniu będę wykańczała nowo kupione mieszkanie 37m2 od dewelopera. Chciałabym to zrobić kupując materiały ze średniej półki cenowej. Pomieszkam w nim prawdopodobnie kilka lat i później będę wynajmować.

Chciałabym oszacować koszty wykończenia dla takiego mieszkania.
Licząc razem z wyposażeniem wychodzi mi 40-50tys zł ale każdy mówi mi że na pewno się to nie uda.

Może ktoś z was wykańczał ostatnio mieszkanie i może mi pomóc w oszacowanie kosztów?

Ile wydaliście na wykończenie mieszkania?

#nieruchomosci #krakow #wykonczenie #ceny #kiciochpyta
  • 77
@mijkron: kolega wykańczał i pod koniec zeszłego roku się wprowadził. Przy 55 m2 wyszło 70-75k z materiałami, robocizną i agd, ale ściągał gościa od wykończeniówki gdzieś spod Krakowa. W Twoim przypadku odpada trochę materiału, ale za robociznę i wyposażenie trzeba liczyć tyle samo.
@mijkron: i co do tej kuchni na wymiar ...

Po co ? Ostatnio u kumpla widziałem jego kuchnie na wymiar i w zasadzie niczym się nie różni od zwykłej gotowej z Ikei :p jedyne co to ma blat wycięty na ten "wymiar"

Nie daj się zrobić w butelkę z tym na wymiar.
i na wymiar ...

Po co ? Ostatnio u kumpla widziałem jego kuchnie na wymiar i w zasadzie niczym się nie różni od zwykłej gotowej z Ikei :p jedyne co to ma blat wycięty na ten "wymiar"

Nie daj się zrobić w butelkę z tym na wymiar.

bo kosztuje bardzo podobnie jak z Ikei ( może 1tys różnicy jest tylko)

@Kotniepies: