Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@KarmelowyJeremiasz: w przypadku #iphone zawsze, ale to zawsze znajdzie się idiotyczne wytłumaczenie dla idiotycznych ograniczeń. Można je najczęściej podsumować słowami "nie stać Cię to po co kupiłeś".

Największa bolączką to separowane przestrzeń danych między aplikacjami. Oczywiście fajne z punktu widzenia bezpieczeństwa ale jakże upierdliwe. A wystarczyłoby zrobić wspólną o dostępie do której decydujemy na poziomie konkretnych aplikacji. Tym samym muzę, fotki itd można by sobie wrzucić jakimś menedżerem plików i zaciągnąć
- brak normalnego przegrania zdjęc po kablu na pc

- upierdliwe ustawienie swojego dzwonka w telefonie

- trzeba się męczyć z jakimś itunes czy innym dziadostwem aby wgrać swoją muzyke

@Herato:
1. po co po kablu jak można airdropem
2. to akurat prawda
3. synchronizacja przez itunes jest bajecznie prosta i szybka, a jak zapłacisz za utwór to możesz go od razu grać na wszystkich urządzeniach

@klepie-biede:

Tym samym muzę,
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
chyba nie rozumiem o co ci konkretnie chodzi, wytłumaczysz?

@pekak: chodzi mi o to, że każda apka ma swój wydzielony obszar pamięci i inne nie mają do tego dostępu. Tym samym jakbym np chciał sobie menedżerem plików zassać jakieś pliki z kompa który udostępnia je po FTP czy SSH to owszem mogę to zrobić ale zostaną zapisane w obszarze dostępnym tylko dla menedżera plików. Później konkretne pliki muszę wysłać do innej
@klepie-biede: a to nie wiem, nigdy nie miałem z tym problemów. Normalnie zgrywałem filmy na telefon przez chmurę albo airdrop, żeby je potem wrzucić na instagram, nie zauważyłem nic problematyczego.
@pekak: jest problematyczne jak jesteś przyzwyczajony do 'normalnej' struktury plików. Już dawno zrezygnowałem z robienia 'bardziej' skomplikowanych rzeczy na iOS.
Nie wiem czy teraz dokładnie to opiszę, ale:
- ściągam .pdf ze strony (tutaj pamiętam pierwsze schody, bo plik otwierał się automatycznie w przeglądarce), następnie przenoszę go do dokumentów. z dokumentów mogę go dodać do maila i udostępnić innej aplikacji (documents), aby mógł przerzucić plik na udostępniony zasób. (jeżeli opis jest
- ściągam .pdf ze strony (tutaj pamiętam pierwsze schody, bo plik otwierał się automatycznie w przeglądarce), następnie przenoszę go do dokumentów. z dokumentów mogę go dodać do maila i udostępnić innej aplikacji (documents), aby mógł przerzucić plik na udostępniony zasób. (jeżeli opis jest nie zrozumiały to sięgnę bardziej pamięcią i opiszę dokładniej)

Na androidzie. Ściągam plik nie muszę nim żonglować. Jest dostępny w każdej aplikacji.

@emitar: O czym Ty mówisz?
1.
@Strus: sprawdziłem jeszcze raz z ciekawości bo pamiętam o jaką stronę z .pdf’ami chodziło. w firefox nie widzę opcji zapisania .pdf, w safari faktycznie jest, ale nie mogę zapisać w ‚plikach’ ponieważ w gmailu, mogę dodać załącznik z rolki aparatu/z google drive.