Aktywne Wpisy

ksndr +369
mateusz-k-i +39
#pizza #heheszki #chwalesie #tworczoscwlasna #jedzenie
A więc mówicie że ananas na placku to świętokradztwo?? A co powiecie na kaszankę? Co powiedział by typowy Luigi po zobaczeniu perły kuchni mazowieckiej?? ( ͡º ͜ʖ͡º)
A więc mówicie że ananas na placku to świętokradztwo?? A co powiecie na kaszankę? Co powiedział by typowy Luigi po zobaczeniu perły kuchni mazowieckiej?? ( ͡º ͜ʖ͡º)
źródło: temp_file4541718919249530335
Pobierz

W przyszłym tygodniu odbiorę chłodzenie SilentiumPC Spartan 3 PRO i pastę Arctic MX4, aby zamienić stockowe chłodzenie mojego Intela Core i5-4460. Myk polega na tym, że to będzie moja pierwsza styczność z zakładaniem chłodzenia, także chciałbym uzyskać parę porad.
Oczywistym jest, że stockowe zdejmę przekręcając te plastikowe uchwyty i zdejmując je na chama, a następnie wyczyszczę procesor z resztek pasty. Potem trzeba nałożyć pastę MX4, i tu nie wiem za bardzo jaka ilość jest optymalna.
Potem kwestia montowania samego chłodzenia. Jak bardzo się trzeba przy tym kombinować? Śrubki wiadomo, dokręcać na krzyż, ale czy dokręcić je bardzo mocno czy zaprzestać kiedy pojawi się opór?
@supra107: Bardzo słaby wybór. Było dołożyć 20 zł do Fery. Jeśli chodzi o chłodzenie to oba są dobre ale Ferę wystarczy przykręcić a Spartan jest na zaciski/zatrzaski. Źle będziesz je próbował zamontować albo zdemontować to możesz połamać sobie MOBO.
PT1 które dostajesz gratis do radiatora jest tej samej klasy co ta którą dokupiłeś. Jeśli jeszcze nie rozpakowałeś to ją zwróć w sklepie. Najlepiej razem z resztą
IPA to możesz zalać płytę główną i jedyne co się stanie to to że będzie czysta ¯_(ツ)_/¯ to jest czysty a-----l który nie przewodzi ładunków elektrycznych, bardzo szybko paruje i możesz nim czyścić wszystko z elektroniki, czyszczą tak płyty główne telefonów po zalaniu w myjkach ultradźwiękowych (polecam do zalewania komory matrycy
Jeśli nie chcesz czekać na nową dostawę to zwróć tylko pastę, a przy montażu spartana po prostu uważaj i nie rób nic na siłę.