Wpis z mikrobloga

Wtorek godzina 9:00 przychodzi spóźniony pracownik, informuje uczciwie, że wczoraj zachlał i poniosło go. Za chwile będzie gotów do pracy ale musi wypić kawę
Dobra, robi kawę ale jeszcze daje mu aby dmuchnął w alkomat.
Wynik 2.1 promila w wydychanym. Skończył pić około 3 w nocy.
Zapowiada sie z nim cudowny dzień.

#pracbaza #alkoholizm
  • 37
  • Odpowiedz
@Zarzutkakke: do mnie ostatnio w pierwszy dzien pracy przyszedl gosc i wydmuchal 2 promile...
Czlowiek szuka pracownika informuje jakie sa zasady, a i tak przyjdzie taki i marnuje nasz czas
  • Odpowiedz
@Zarzutkakke: jprdl i pewnie montujecie rusztowania wielkopowierzchniowe albo inne aktobacje xD trzeba być #!$%@?ętym żeby będąc (jak zrozumiałem z kontekstu) przełożonym dopuścić taką osobę do pracy. Urlop na żądanie i do domu. Mniej więcej na takie sytuacje zostało to stworzone.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 321
@Zarzutkakke: jak ma być dobrze w tym kraju skoro #!$%@? pracownika dopuszcza się do pracy zamiast go zwolnić dyscyplinarnie

A jak sobie coś zrobi (albo komuś) to wkracza prokurator i zaczyna zadawać pytania dlaczego w ogóle pracował w takim stanie
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
@Andi128: a tam, mało widziałeś. Rok 2010 bodaj, 10 piętrowy blok mojego przyjaciela ocieplają. Rusztowania wszędzie. Mamy gdzieś wychodzić, ale nagle ktoś puka w okno. Robotnicy. Pytają czy mamy cole na zapitkę wódy. Przyjaciel miał, no ale nie będzie im dawać, nie? Mówi, że niestety nie ma. Typy podumały i rzucają, dobra, to pan zrobi kawę xD czerwiec, ciepło, goście na 8 piętrze. Wóda i kawa. Asy jedne.
  • Odpowiedz