Wpis z mikrobloga

Cześć,
w czerwcu/lipcu kończę studia i planuję przeprowadzkę do Bydgoszczy. Szukam pracy jako konstruktor elektronik lub programista embedded (junior; nigdy nie pisałem komercyjnie). Na bieżąco przeglądam oferty pracy, ale zdaję sobie sprawę, że do wakacji jeszcze trochę czasu jest i nie chcę bez sensu rozsyłać cv. Ma ktoś do polecenia jakieś konkretne firmy zajmujące się takimi tematami? Chciałbym się rozeznać ile mam możliwości i ewentualnie ogarnąć czym się zajmują, żeby móc się czegoś douczyć w razie potrzeby i wtedy próbować. Z góry dzięki za pomoc!
#bydgoszcz #elektronika
  • 8
@login_musi__miec_od_4_do_35_znakow: Nigdy nie pracowałem stricte jako programista embedded. I dlatego traktuję to jako alternatywę w której musiałbym się jeszcze dużo, dużo podszkolić. W poprzedniej pracy byłem 1.5 roku i zajmowałem się głównie projektowaniem raczej prostych PCB, pisaniem na nie kodu, ale też zajmowałem się tam wszystkim innym od projektowania mechanizmów w Inventorze przez obsługę drukarek 3D na montażu komponentów kończąc. Zdaję sobie sprawę, że były to raczej prymitywne programy i nie