Wpis z mikrobloga

Mirki, jakie mogę podjąć kroki w celu znalezienia rozwiązania problemu jakim jest NIEUSTANNE ZMĘCZENIE? Mogę spać po 8 godzin, wstać, a potem w ciągu dnia spać kolejne 4 i znowu w nocy.. Jest to mega dołujące i wyczerpujące psychicznie.

Gdzie do tej pory szukałem problemu?

1. Zaburzenia depresyjno-lękowe - ok, może to i wina tego, biorę tabletki (seronil), ale nie mam gwarancji
2. Krzywa przegroda nosowa - czytałem, że przez to mniej tlenu się dostaje, sen gorszej jakości, który może charakteryzować się właśnie zmęczeniem - niestety, nie mogłem mieć zabiegu, bo złe badania krwi mi wyszły, więc to muszę zawiesić w czasie
3. Brak aktywności fizycznej - odpada, chodzę na siłownie, ćwiczę w domu
4. Tarczyca? - odpada, badałem się i niby git...

Już nie mam pomysłów, a pani doktor kazała mi obserwować kiedy jestem najbardziej zmęczony XD. No #!$%@? cały czas.

#depresja #psychologia #medycyna #przegryw
  • 19
  • Odpowiedz
Walczyłem z tym problemem przez lata. Wreszcie udało się. Najpierw wprowadziłem regularne czyszczenie nosa, zwykłą wodą. Na początku ciężko się przyzwyczaić, bo śluzówka nosa boli od zwykłej letniej karnówy. Można używać wody z solą, są nawet gotowe roztwory w aptece, albo samemu zrobić. Ale to dodatkowa robota/koszty, idzie się przyzwyczaić do zwykłej wody. Kolejna rzecz jaką wprowadziłem to B complex. Wystarczą 2-4 tabletki dziennie najtańszego b complex z DOZ. Najważniejsza jest w
  • Odpowiedz