Wpis z mikrobloga

W ta niedziele jade sobie zrobic zabieg wazekotomii. Mam 24 lata, nie mam zadnego dziecka i nigdy nie chce miec. Powodow jest bardzo duzo i nie jest to pochopna decyzja. Glownie chodzi o sam fakt, ze sytuacja na swiecie moim zdaniem bedzie ulegac stale pogorszeniu z uwagi na globalne ocieplenie i zwiazane z nim zalamanie gospodarki, ktore nastapi z czasem zatem nie mam zamiaru skazywac nikogo na zycie. Inne plusy sa takie, ze seks bez prezerwatywy jest duzo przyjemniejszy, ulga psychiczna przed wpadka, niski koszt, ktory rozwiazuje spory problem na cale zycie. Moja dziewczyna ma zespol policystycznych jajnikow a ja biore testosteron wiec teorytycznie nasza plodnosc i tak stoi na bardzo niskim poziomie, ale chce obnizyc swoja tak nisko jak to mozliwe.

Oczywiscie najblizsza rodzina i znajomi sa przeciwni, szczegolnie rodzice, ktorzy mowia mi, zebym sie wstrzymal, bo jeszcze zmienie zdanie. Na argument, ze zawsze pozostaje adopcja odpowiadaja "to juz nie to samo". Moim zdaniem to czysty egoizm. Wystarczy juz ludzi na tej planecie wiec podejmuje najbardziej ekologiczna z mozliwych dla czlowieka decyzji i nie robie juz nastepnych kopii.

Dodam, ze jednakowa decyzja bym podjal nawet gdybym chcial miec dzieci. Uwazam tez, ze rodzicami powinni zostawac tylko ludzie, ktorzy sa o tym zdecydowani a ja w ciagu ostatnich 6 lat nie mialem zadnego przejawu zainteresowania w byciu ojcem w przyszlosci, dzieci nie lubie, nawet posiadanie zwierzat uwazam za zbedna odpowiedzialnosc (choc lubie sie bawic ze zwierzetami innych ludzi, z dziecmi nigdy).

Najwiekszym minusem jest to, ze tydzien zalecana jest wstrzemiewliwosc seksualna i bede musial odpuscic silownie na ok. miesiac. Najwiekszym plusem jest to, ze w koncu ludzie przestana mi #!$%@?, ze zmienie zdanie.

Jakby ktos byl zainteresowany samym zabiegiem co i jak oraz jak to bedzie wygladac po to zapraszam do plusowania, chetnie potem zdam relacje.

#wazekotomia #dzieci #polska #antynatalizm #globalneocieplenie #ekologia
jegertilbake - W ta niedziele jade sobie zrobic zabieg wazekotomii. Mam 24 lata, nie ...

źródło: comment_JQczdHoT06eKyFot78SrizerbsmRkLLK.jpg

Pobierz
  • 343
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

jestem 6 miesiecy w zwiazku z kobieta

@jegertilbake: Wcale nie negowałbym Twojej decyzji o zabiegu gdyby nie tak absurdalne powody jak ekologia i poświęcenie się pannie z którą jesteś 6 miesięcy co jest komiczne... ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
Wiesz z kim jutro jadę na basen? Z 3 letnim synem. Kto pomaga mi przy wymianie kół? 3 letni syn. Kto płacze mamie, że taty nie ma w domu, bo jest w pracy? 3 letni syn. Z kim bylem dzisiaj na męskiej wyprawie do moich rodziców? Z synem. Nawet nie wiesz ile siły i dalszego rozwoju daje takie dziecko

@Matti28: Wzruszyłem się, mógłbyś mi podać trochę banknotów na wytarcie łez?
  • Odpowiedz
@Melee_Creep: Moze, juz zapomniales ze bylo kiedys powszechnne niewolnictwo, prostytucja dzieci, umieranie na wsciekliznne, malarie, cholere, i milion innych chorob ktore opanowali biali przez wynalezienie szczepionek i lekow.
  • Odpowiedz
@jegertilbake: Ty się wysterylizujesz, ja będę miała swoją kochaną gromadkę, a sympatyczny Ahmed, mieszkający we Francji, będzie miał ich jeszcze więcej :) Niech ludzie zaczną myśleć o tym, jak zastąpić elektrownie cieplne, pozyskiwać energię w inny sposób, niech przesiądą się na komunikację miejską albo rower, zaczną zużywać mniej plastiku w gospodarstwie domowym, niech przestaną kupować gadżety, niepotrzebne kosmetyki i szmaty w nieskończoność :)
Tylko po co? Lepiej się pokroić w
  • Odpowiedz
@Matti28:

Wiesz z kim jutro jadę na basen? Z 3 letnim synem. Kto pomaga mi przy wymianie kół? 3 letni syn. Kto płacze mamie, że taty nie ma w domu, bo jest w pracy? 3 letni syn. Z kim bylem dzisiaj na męskiej wyprawie do moich rodziców?

Pomijając, że powyższe to nuda i nic interesującego
  • Odpowiedz
@Norepinefryna_

Ty się wysterylizujesz, ja będę miała swoją kochaną gromadkę, a sympatyczny Ahmed, mieszkający we Francji, będzie miał ich jeszcze więcej :)

On nie chce, żeby jego dzieci żyły na tym ścierwopadole i raczej ma wyjabane w los Twoich purchlaków.
  • Odpowiedz
Ty się wysterylizujesz, ja będę miała swoją kochaną gromadkę, a sympatyczny Ahmed, mieszkający we Francji, będzie miał ich jeszcze więcej :)

@Norepinefryna_

I tak wymrą, a jak wcześniej jedno zachoruje to będziesz żebrać na zbiórce o ratunek bo plan wesołej rodzinki nie wyszedł, no co za zaskoczenie że jednak Ziemia nie jest przytulna i miła :< Tylko DNA się cieszy że ma takich jeleni jak Wy do przenoszenia swojego bytu w
  • Odpowiedz
@spere: Znam przypadek, gdzie ona miała wymagania z kosmosu i ostało się na tym, że nie ma żadnego mężczyzny, a ma już swoje lata i męczy dzieci innych członków rodziny, bo nie miała z kim zrobić swoje. Wszyscy byli do niczego według niej, mimo że sama nie oferowała nic nadzwyczajnego.
Kiedyś myślałem, że będę miał dzieci mając te 24 lata, a obecnie nawet o tym nie myślę xD Chcę mieć,
  • Odpowiedz
@spidero: Jakieś dane, że osoby pochodzenia arabskiego mają w Europie po 7 dzieci?

Dane wskazują wszędzie, że ilość dzieci w tych rozcinać spada do poziomu reszty Europejczyków.
  • Odpowiedz
@mistellaire:

The mini-baby boom comes despite a general trend of women having fewer children. The average woman in Britain, on reaching 45, has had 1.9 children. That compares with 2.35 for a 45-year old woman living in 1985. The change has been driven by greater numbers of women going to work.

The growing number of large families is driven by rising levels of immigration, and particularly by women from Pakistan and Bangladesh, says Ann Buchanan, professor of social work at the University of
  • Odpowiedz
nie chcę dzieci mając jakieś 6 lat i od ćwierć wieku jakoś mi się nie odmieniło

@PaniFral: czyli jak dobrze kombinuje masz max 31 lat? Mam sporo znajomych ktorzy nie mieli dzieci w okolicach 30, a po kilku latach nagle wystawil wysyp, oczywiscie nic nie mowie ze tak bedzie u ciebie, ale nitk nie wie
  • Odpowiedz
Oczywiscie najblizsza rodzina i znajomi sa przeciwni, szczegolnie rodzice, ktorzy mowia mi, zebym sie wstrzymal, bo jeszcze zmienie zdanie

@jegertilbake: brzmi jak taki krzyk rozpaczy ( ͡° ͜ʖ ͡°) "Ej, popatrzcie na mnie! Chcę zrobić wazekotomie! Zwróćcie na mnie uwagę!'

I tak z innej beczki wiem, że bajt, ale nie pisze się wazekotomia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@jegertilbake: skoro ona jest bezpłodna to po co Tobie wazektomia? Zamierzasz na boku "loguj się i bzikaj"? Nie będę jakoś przesadnie krytykować bo co mi zależy czy jakiś anon będzie mieć dziecko czy nie, ale gdybym ja miał w wieku 24 lat podejmować takie decyzje na podstawie mojego ówczesnego związku to bym dzisiaj bardzo żałował, bo rok później poznałem moją obecną żonę i moje spojrzenie na wiele kwestii związkowo rodzinnych
  • Odpowiedz
Ej anonki krytukujące opa, że "kiedyś zachce ci się dziecka i będziesz tego żałował!", wiecie, że wazektomia jest odwracalna? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz