Wpis z mikrobloga

co do młynków to ukłon w stronę konkurencji która za argument używała że ceramiczny pęka jak trafi się mityczny kamień w kawie.

@zosiasamosia1: dodaj do tego fakt, że ceramiki są tańsze w produkcji, więc nie wiem skąd taka cena tych philipsów
  • Odpowiedz
co do młynków to ukłon w stronę konkurencji która za argument używała że ceramiczny pęka jak trafi się mityczny kamień w kawie.

@zosiasamosia1: DeLonghi? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Czekam, aż w końcu przerzucą się na ceramiczne tylko co wtedy będą pisać jak teraz tak żarliwie bronią stalowych młynków.

młynki to chyba ostatnia rzecz która w ekspresach się psuje, także te ich 10 lat gwarancji to... co
  • Odpowiedz
większość ludzi bardziej będzie cenić sobie to że po prostu mogą jebnąć kapuczinę czy latte jednym przyciskiem niż to, że mogą precyzyjnie wybrać czy ich latte ma mieć 50 ml czy 70 ml kawy. Zaraz rodzi się pytanie, czy lepiej tyle czy tyle? a tak są trzy opcje do wyboru i tyle wystarczy większości.

@nadsztygar: jak masz takie problemy z obsługą, to bierzesz sobie passione ot gdzie 4 podstawowe przepisy
  • Odpowiedz
@jempierozki: Nie no ja nic nie usprawiedliwiam, mam wrażenie, że to Ty czepiłeś się tego Philipsa i się odczepić nie możesz. Tu też masz wyniesione na przyciski różne kawy i też masz możliwośc ustawienia mocy czy wielkości kawy.
  • Odpowiedz
@zosiasamosia1: może przyszedł mi do głowy sam fakt tego, że stal jest droższa od ceramiki? XD no ale nie wiem...

że to Ty czepiłeś się tego Philipsa i się odczepić nie możesz.

@nadsztygar: nie mogę się odczepić? odpowiadam tylko na "zarzuty", które są śmieszne i wyssane z palca XD
  • Odpowiedz
resztą w profesjonalnych ekspresach też często stosuje się ceramiczne młynki - co też kierują się cena?

@zosiasamosia1: i ile masz tych profesjonalnych ekspresów z ceramicznymi młynkami? nawet saeco które lubuje się w ceramikach w konsumenckich ekspresach, w profesjonalnych używa stalowych
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@jempierozki: nie xd poprostu Philips/Saeco nie płacą mi za wandete i mam gdzieś w sumie kto jak tam wyda swoje pieniądze i co kupi. Choć i tak 99.99% ludzi zainteresowanych kupnem nie trafi ru
  • Odpowiedz
@zosiasamosia1: nie sugerowałem, że płacą (w zasadzie to nawet mnie to nie obchodzi), po prostu mając do wyboru w takiej samej cenie nivone/melitte/cokolwiek co ma normalną regulację w ml, a philipsa który ma (z góry) zaprogramowane ilości kaw, wybór jest chyba prosty, więc mówienie, że to najlepszy ekspres w tej cenie to chyba trochę nadużycie
  • Odpowiedz
najlepszy nie oznacza ilość funkcji a często też gwarancja, łatwość obsługi, serwis itd

@zosiasamosia1: no i w końcu w czymś się zgadzamy, ale znowu ale, nivony zakupione na stronie konesso mają 3 lata gwarancji (z ograniczeniem do 9999 kaw w przypadku serii 5, 6, 7) na cały sprzęt, a nie 10 lat gwarancji na coś co w zasadzie jest długowieczne, także to 10 lat to jest marketingowy bełkot, więc znowu
  • Odpowiedz
  • 0
@jempierozki: nie bełkot tylko fakt. Djest 10 lat gwarancji. A dodano to bo klienci mieli obawę że młynek ceramiczny się uszkodzi co jest bzdura bo oba mogą się uszkodzić. Jednak klient nasz pan - jeśli są obawy trzeba je eliminować
  • Odpowiedz
@zosiasamosia1: jest 10 lat na sam młynek, ogarniasz różnice 10 lat gwarancji na młynek od 2 lat gwarancji na ekspres? czyli marketingowy bełkot, to nie młynki są głównym obszarem który może się zepsuć w ekspresie

jak ci to nie wystarcza, to dam ci inny przykład, daję ci 10 lat gwarancji na klamki w samochodzie, na resztę 2 i elo, czemu? wiem, że klamki są tak skonstruowane, że przez te 10
  • Odpowiedz
  • 1
@jempierozki: Jezus gościu nie rozumiesz. Klient się bal że młynek ceramiczny pęknie bo trafi się kamień. Taki mit. Więc Saeco dało 10 lat gw na młynek by pokazać klientowi że nie ryzykuje jeśli chodzi o wybór młynka skoro smak mu odpowiada
  • Odpowiedz
@zosiasamosia1: to ty chyba nie rozumiesz, przeczytaj sobie dokładne warunki gwarancji i wyłączenia, jak myślisz, kamień zaliczany jest do "Uszkodzenie jest spowodowane niewłaściwym użytkowaniem produktu lub warunkami środowiska niezgodnymi z zalecanymido działania urządzenia."? chyba jednak tak
  • Odpowiedz
  • 0
@jempierozki: właśnie że jest. Jeśli już wsypie kawę i wpadnie ten mityczny kamień, a ekspres nie zatrzyma młynka wymieniają. Dodam że tego typu naprawy to ok 0.09% wszystkich uszkodzeń czyli prawie nigdy. No ale co ja wiem. Przecież nie pracowałam dla Philips Polska
  • Odpowiedz