Wpis z mikrobloga

Dostałem nowy komputer. Chciałem przetestować na jakieś gierce. Padło na Starcraft2. Działa raczej kiepsko. Wymagania ma takie, że potrzebuje Dedicated Video RAM na poziomie 1024 (rekomendowane), gdzie ja mam 128. Znalazłem sporo filmików o zwiększaniu V RAM, które mają nawet sporo wyświetleń i lajków (czyli chyba działają). Próbowałem sposobu z regedit (niestety nie zadziałał). Inny sposób polegał na tym, żeby spróbować dostać się do tych ustawień przez BIOSa. Niestety mój laptop ma upośledzonego biosa, i nie znalazłem takich ustawień (picrel z neta). Czy ktoś może mi pomóc? Chciałem tylko zagrać w 10-letnią grę ( ͡° ʖ̯ ͡°)

#komputery #dell #intel #gry
Fifth_Element - Dostałem nowy komputer. Chciałem przetestować na jakieś gierce. Padło...

źródło: comment_w2zqIY2au04OJWrA4Lef0Wm70G2viCzo.jpg

Pobierz
  • 13
@Fifth_Element: wartość pamięci przydzielonej z RAMu go GPU ustalasz w biosie. Obecnie jest 128MB przydzielone, z łatwością powinieneś zmienić na 1GB. Każde zintegrowane GPU obsługuje ten ficzer. Z tego screena wnioskuję, że w zakładce Video.
Jak nie znajdziesz w biosie to spróbuj coś poszukać w oprogramowaniu intela na pulpicie, może w XTU. Generalnie bankowo ktoś już przechodził przez ten problem, więc google twoim przyjacielem.

BTW: laptopy nie służą do gry.