Wpis z mikrobloga

Nie wiem jak bardzo pies musi być zalękniony, że jak to piszą ludzie, dzień po sylwestrze pies się dalej boi mimo, że już nie strzelają i nie chce nawet wyjść na spacer. Mam dwa psy. Jeden gdzieś tam sobie spokojnie przeczekał w bezpiecznym dla niego miejscu, ale po jakimś czasie wyszedł i już było ok, a drugi miał na to wywalone i nawet jak byliśmy na spacerze jeszcze przed północą to pojedyncze wystrzały go nie ruszały. Lasery to nie to samo, dlaczego ludzie nie mogą sobie raz w roku się pobawić? ( ͠° °)
#psy #gownowpis #sylwesterzwykopem #sylwester
Pobierz KlaudiX - Nie wiem jak bardzo pies musi być zalękniony, że jak to piszą ludzie, dzień...
źródło: comment_9hDkabXV0sGclsOJ6Aw0EFcl6RknLYVd.jpg
  • 26
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@KlaudiX: jak od strzelania petardami zwierzę ma jakieś wielodniowe traumy to sory, ale problem nie tkwi w petardach tylko danym zwierzęciu, albo pewnie w jego właścicielach.
@Paula_pi: Niestety trudno się z tym zgodzić patrząc ile zwierząt cierpi i już nawet nie wspominam o ubojniach czy fermach a zwykłe przywiązywanie psów do drzewa żeby tam zdechły z głodu czy katowanie zwierząt w cyrku albo przeciążanie zwierząt w pracy (słynne Zakopane i konie). Ludzie czasami nawet z psem do weterynarza nie pójdą a kleszcze a niech go gryzą, kupowanie zwierząt na gwiazdkę a jak dzieciakowi się znudzi to #!$%@?ć.