Aktywne Wpisy

mirko_anonim +9
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Nie znoszę stosowania skrótowców w mowie codziennej. O ile rozumiem i nie kwestionuję sensu skrótów w piśmie, o tyle nie akceptuję ich w rozmowach - zarówno zawodowych, jak i towarzyskich. Jeśli ktoś mówi “depo” zamiast “depozyt”, czy “repo” zamiast “repozytorium”, czy “Pe-Es-A” zamiast “prosta spółka akcyjna”, natychmiast mocno u mnie minusuje. Uważam to za uwłaczające rozmówcy niechlujstwo językowe, świadczące o lenistwie i braku szacunku wobec interlokutora.
Pewnie niektórzy
Nie znoszę stosowania skrótowców w mowie codziennej. O ile rozumiem i nie kwestionuję sensu skrótów w piśmie, o tyle nie akceptuję ich w rozmowach - zarówno zawodowych, jak i towarzyskich. Jeśli ktoś mówi “depo” zamiast “depozyt”, czy “repo” zamiast “repozytorium”, czy “Pe-Es-A” zamiast “prosta spółka akcyjna”, natychmiast mocno u mnie minusuje. Uważam to za uwłaczające rozmówcy niechlujstwo językowe, świadczące o lenistwie i braku szacunku wobec interlokutora.
Pewnie niektórzy

Sigma natomiast to najbardziej p--------e stanowisko w hierarchii. Na Sigmie wyżywają się wszyscy i jada ostatni albo wcale. Zazwyczaj Sigmy są samotne bo są wyrzucane ze stada
Przy okazji dowiedziałem się co to jest FWHR...
@Blackpill_RAW: K---a, już w pierwszym zdaniu wiercisz dziurę w brzuchu precyzyjnie tam gdzie boli najbardziej. No mistrz.
@Blackpill_RAW: Oczywiście, bo podstawą w byciu sigma czy inaczej "strong, silent type" to wygląd chada XD A nawet wtedy jestes chadem z tych dolnych w hierarchii chadów.
@Blackpill_RAW: xDDDD
Komentarz usunięty przez moderatora
źródło: comment_be0TaMQIPynP35lkErhOvxN57r4tVsPY.jpg
Pobierz