Aktywne Wpisy
groman43 +1061
A więc tak, w Polsce mamy
- recesje
- wysoką inflację
- słabą złotówkę
- ceny #nieruchomosci oderwane od rzeczywistości
O czymś zapomniałem?
#stopyprocentowe #gospodarka
- recesje
- wysoką inflację
- słabą złotówkę
- ceny #nieruchomosci oderwane od rzeczywistości
O czymś zapomniałem?
#stopyprocentowe #gospodarka
controll +563
#nieruchomosci Czaisz, jestes sobie mlodym polakiem 30lat, chcesz sobie pomyslec o tym jak urzadzic sobie zycie w kraju (kur$a przypadkiem jest to Polska), zaczynasz odkladac kase chcesz kupic mieszkanie ale u wladzy jest partia miernoty i co roku robia cyrk ktory rozpie$dala ci dynie. 13 emerytura, 500+, 14emerytura, babciowe, 1000+, 800+, mieszkanie dla mlodych, mieszkanie+, beka2, zapomogi, wyzsze podatki. Zanim dobrze sie rozejzysz nie ma gdzie mieszkac a ty nie masz pieniedzy
Szukam cały dzień po różnych sklepach z meblami jakiegoś stolika/ławy, najchętniej czegoś w formie rozkładanej, aby nie zagraciło mi totalnie pokoju. Może ktoś byłby w stanie coś polecić, albo podrzucić jakiś ciekawy pomysł?
Mogę przesłać zdjęcia pokoju do wglądu, gdyby się trafiła tutaj jakaś wykopowa Dorota Szelągowska :P
Najfajniej by było, gdybym mógł to rozłożyć tak, aby 4 osoby były w stanie przy tym usiąść i móc zjeść obiad razem, bez gimnastyki. W trybie dziennym mogłoby to być mniejsze, stojące przy ścianie. W miejscu, które mam na oku dla tego mebla nie ma zbyt dużej przestrzeni (pomiędzy narożnikiem, a szafką z TV jest około 180 cm). Rozważam jednak w tym momencie przesunięcie komody z innej ściany w to miejsce, aby na drugiej ścianie wykorzystać trochę większą powierzchnię dla stolika...
Jedyne, co na ten moment przychodzi mi do głowy, to to, co daję w pic rel. To stolik z #ikea, lecz niestety nie mają już w ofercie. Mam na oku coś tam z używek w bardzo dobrym stanie. Nie jest wprawdzie rozkładany, ale jest szklany, co też optycznie nie spowoduje zagracenia/zmniejszenia się powierzchni pokoju, a przy tym nie jest jakiś wielgachny. Swą funkcję jednak by spełnił.
Będę zobowiązany za każdą radę i wskazówkę. Stół w tym pokoju musi stanąć niestety :/
#pytanie #kiciochpyta #mieszkanie #meble
Link