Wpis z mikrobloga

Czy na "program lojalnościowy" są jakieś inne wyrażenie niż "loyalyty programme"? Mam zrobić landing page pokazujący taki program. Zrobilem coś takiego (wstępna wersja), ale powiedzieli mi ze to do kosza, bo zbyt zachowawczo i cos tam cos tam. Musze zrobić coś innego bardziej kreatywnego w klimacie programow lojalnosciowych. Tylko kurde nie znam w ogole tych klimatow, nie wiem na wet do konca o co chodzi. Musze sie czymś zainspirować, a jak wpisuje na behance frazy typu "loyalyty programme" to nie za wiele znajduje. Ktoś coś?

#webdesign
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lastro: Nawet dobrze to zrobiłeś, jęczą pewnie jakieś janusze marketingu że za mało PROMOCJA/GRATIS!
A co do głównego pytania, podaję słowo klucz: affiliate marketing
  • Odpowiedz
@Saeglopur: Dzięki :) Ogolnie troche sie wkurzam, bo mowią cos i nie do konca wiadome o co chodzi, nie mam tez dokładnych danych co ma sie znajdowac na takim landing pagu, tylko troche w ciemno robie, a pozniej sie bedzie zmieniać. Jeden jest managerem e-commerce, a drugi niby grafik, ale taki co zajmuje sie wiecej kodowaniem, a wczesniej pracował 2 lata w jakiejs agencji, w ktorej rzeczy do druku robili
  • Odpowiedz
dostałem taką odpowiedź " zrobiłeś to mega statycznie i zachowawczo", "zauważ że w indijskiej wersji wszystko jest zaokrąglone"

@lastro: A no tu mają akurat rację, jeśli to dotyczy jednej marki to warto się trzymać tego samego stylu aby był spójny - w tym przypadku faktycznie taki zaokrąglony i jeszcze z tymi cieniami (zapowiada się w końcu na to boom - neo morphism)
  • Odpowiedz
Ale tu nie chodzi o to, żeby to bylo spojne, tylko chodzi im o te wygibasy chyba. Co do spojnosci, to obecnie [w polskiej](Ale tu nie chodzi o to, żeby to bylo spojne, tylko chodzi im o te wygibasy chyba. Co do spojnosci, to obecnie w polskiej wersji (chyba nieopublikowanej) jest całkiem inaczej niż w indyjskiej, wiec nie ma tu raczej zadnych wytycznych. Zresztą pytalem o to i mi nie poweidzieli) ()(chyba
  • Odpowiedz
@lastro: z "on brand" chodzi o spójność z graficznym językiem, którego używa Xiaomi jako marka. Jak wejdziesz na mi.com to masz sporo jasnych pasteli w tle i mocno z nimi kontrastujących produktów. Jakieś geometryczne figury w tle np w hulajnogach i proste, szare ikony. Do tego są bardzo konsekwentni w używaniu fontów (na czym ty tam jedziesz - Lato?).

A co do zachowawczości i nudy - zawsze tak będzie
  • Odpowiedz
@lastro: no powiem Ci, że słaby jest ten projekt. Wygląda jak wypełniony w 5 minut szablon ściągnięty z neta. Ich komentarz, że zrobiłeś go "zachowawczo" jest jak najbardziej trafiony. W twoim projekcie brakuje bajerów graficznych takich jakie są w indyjskiej wersji.
  • Odpowiedz
no powiem Ci, że słaby jest ten projekt. Wygląda jak wypełniony w 5 minut szablon ściągnięty z neta. Ich komentarz, że zrobiłeś go "zachowawczo" jest jak najbardziej trafiony. W twoim projekcie brakuje bajerów graficznych takich jakie są w indyjskiej wersji.

@snc_: A może wrzucenie jakiegoś królika w stylu tego z indyjskiej wersji uratowaloby tamten layout? :P
  • Odpowiedz
@snc_: Czemu nic nie mówisz?

Wygląda jak wypełniony w 5 minut szablon ściągnięty z neta

A co do tego, to zawsze sie tak wydaje jak sie patrzy na gotowy projekt, bo jeśli sie wie dokladnie co sie zrobi, to moze i trwa to 5minut, ale prawie nigdy tak nie jest. To samo z logo. Janusze patrzą i myślą że to 2 kliknięcia, a za tym stoi masa umysłowej roboty
  • Odpowiedz
  • 1
@lastro żadnej inwencji twórczej nie widać w twoim projekcie więc dlatego wygląda jak podstawowy szablon ściągnięty z neta. Wiem co mówię bo pracuje jako grafik od x lat. A co do króliczka to dodanie go do twojego projektu nic nie da. Rób od nowa. Znajdź jakiś fajny projekt na behance/dribble/pinterest i skopiuj go 1:1 i dostosuj go pod materiał który ma się znaleźć na projekcie.
  • Odpowiedz