Wpis z mikrobloga

@Jerry664: Ja za dużo w kraju nie bywam, ale popytałem znajomych i nikt o czymś takim nie słyszał, więc zapewne jedna z rzeczy znanych nielicznym, jak andruty itp.
  • Odpowiedz
Ma ktoś jakiś dobry sposób na to żeby te małe, kraciaste sk*******y wychodziły zawsze miękkie, a nie wpół miękkie, a wpół łamiące zęby ?
  • Odpowiedz
@Zordon_ wszystko zależy od temperatury, jak za niska to będą się długo smażyć i wyjdą twarde, jak za wysoka to szybko zrobią się żółte (powinny być bardziej białe, jasno żółte) i wysuszone. Dobrym sposobem jest wrzucanie pojedynczo i wyciąganie - jak ten jeden wyjdzie dobrze to wtedy wrzucasz większą partię. Jak zaczną się robić za żółte to zmniejsza temperaturę i chwilę czekasz. Później znowu jednego na próbę.
  • Odpowiedz