Jak mi się to nie podoba że w jednej scenie Yen n--------a się z pachołkami na miecze a w innej jakiś random jedną ręką trzyma całą grupkę Niflgaardczyków w miejscu a potem na drugiej robi force push, no k---a niech oni się zdecydują: albo magowie to cioty albo siła z którą trzeba się liczyć #wiedzmin #netflix
@WhiteRaven12: chociaż było też ładnie pokazane że użwając mocy muszą brać skądś energie, jak Yen uciekała z księżniczką było pokazane że po kilku teleportach była zmęczona, co nie zmienia faktu że mogła p--------ć raz a porządnie, tak samo VersadasdjoaisjdoiajsBorch Trzy Kawki w formie smoka, mógł puścić płomień albo p--------ć ogonem we wszystkich
@nbhd: mi się właśnie to podobało jak pokazało czarodziejów. Że nie uber koksy i że muszą ciągnąć moc żeby móc czarować. A co do wałki mieczem przez yen. Wg serialu na dworze króla spędziła 30 lat. przez taki czas to i szydełkowania byś się nauczył( ͡º͜ʖ͡º)
to mogli się po prostu tepnąć a nie robić dramę i zdychać xD
@nbhd: Z tego co pamiętam, to zrobienie teleportu to nie byle jaka sztuka. Wymaga skupienia, mocy i takie tam. Nie obejrzałem całego serialu, ale piszesz o bitwie. Moce magiczne na wyczerpaniu, chaos, wszyscy srają w gacie, no nie da rady.
@nbhd: to jest w ogóle problem z magią w fantasy, to samo "traktowanie magii jakby była spójna, logiczna i potężna" można przypisać do oryginału literackiego także - ileż razy Yen czy inne czarodziejki/czarodziejowie mieli problemy ze sprawami, które w innych okolicznościach, wydawałoby się, mogli rozwiązać magicznie bez spocenia się. Tylko wtedy okazuje się, że żadna fabuła nie ma sensu, bo uzdolniony czarodziej deus ex machina mógłby rozwiązać dowolny problem i
#wiedzmin #netflix
źródło: comment_u87J0aTUJxHsBv7e1MHwtL1ha5dX1hgo.jpg
Pobierz@Umeraczyk: albo czemu magowie podróżują normalnie zamiast robić portale i się teleportować
@nbhd: Z tego co pamiętam, to zrobienie teleportu to nie byle jaka sztuka. Wymaga skupienia, mocy i takie tam. Nie obejrzałem całego serialu, ale piszesz o bitwie. Moce magiczne na wyczerpaniu, chaos, wszyscy srają w gacie, no nie da rady.
Widać życzyła całą manę na wyczarowanie magicznej sypialni w namiocie ¯\_(ツ)_/¯