Wpis z mikrobloga

@anima_vestra: własnie tez o tym myslałem. Włączyłem sobie drugi raz pierwszy odcinek z dubbingiem i tam ekipa Renfri mówi że ona poszła pod wieże z Marilką.
Gdy sama Renfri wraca mówi że zabije Marilke i będzie zabijać każdego dopóki Stregobor nie wyjdzie z wieży.
  • Odpowiedz
@Koguy: faktycznie, mój błąd, wzmianka jest, ale to i tak jedno zdanie wypowiedziane przez Renfri, to powinno być wyraźnie zaznaczone, sam tytuł opowiadania odnosi się do tego wyboru Geralta, powinno być to dużo bardziej rozbudowane, a nie tylko jedno zdanie. Dodatkowo Renfri wypowiada je trzymając miecz na gardle Marilki i widząc ciałą martych towarzyszy, więc Geralt mógłby to potraktować jako groźbę pod wpływem emocji, a w opowiadaniu Geralt uznał te
  • Odpowiedz
  • 1
@Koguy zgadzam sie, sama walka świetna, cieszę się, że nie bali się pokazać co robi wiedźmin w potyczce ze zwykłymi opryszkami. Fajnie też pokazali, że Renfri bardzo dobrze władała bronią, no ale na Geralta to nie wystarczyło :)
  • Odpowiedz
@anima_vestra: Wyraźnie powiedziała, że wybije całą wioskę jeżeli Stregobor nie zejdzie. To, że powiedziała to po tym jak jej ludzie nie żyli, to już taki szczegół, który dobrze zagrał, bo nie uczestniczyła w pierwszej walce, tylko była głównym bossem
  • Odpowiedz
@anima_vestra: Tego tak nie widzę. W serialowej wersji Renfri go oszukała i jej ludzie szantażują Geralta, po czym go atakują. Potem ona go szantażuje przy użyciu tamtej wieśniaczki, ale jak widzi, że Geralt nie zamierza odpuścić, to dochodzi do walki i przegrywa. Więc dalej był wybór, mógł odpuścić i pozwolić jej szantażować Stregobora przy użyciu wieśniaków, wybrał konfrontację
  • Odpowiedz