@Kurvipiccolo: większość księgowych ma jakąś specjalizację, i w specjalizacji #programista15k zwykle mają w małym palcu leasingi, faktury dla firm zagranicznych, vat eu itd....pewnie dużo innych rzeczy też. przejrzyj sobie chociazby gielde ksiegowych na infakcie gdzie kazdy opisuje mniej-wiecej w czym sie specjalizuje https://www.infakt.pl/ksiegowi/ .
osobiście bym sie jednak mocno zastanowil nad tym czy warto doplacac do ceny, tylko za to ze sie specjalizuja w IT, szczegolnie na poczatku dzialalnosci...
@Kurvipiccolo: trzeci rok jestem na działalności, płacę 100zł netto, faktury wystawiam w ifirma. Nie ma co przepłacać tylko popytać kumpli gdzie maja księgową, ile płacą i czy są jakieś problemy. Chyba, że masz zamiar kilkadziesiąd faktur miesięcznie wystawiać, wtedy cena będzie wyższa.
@Kurvipiccolo: RZETELNOŚĆ przede wszystkim i może jakieś zaplecze opinii. Nie patrzeć tylko na cenę, aby było jak najtaniej. Bo jak księgowy się porypie, to on wtedy będzie miał ubezpieczenie na takie sytuacje. A fiskus karał będzie przedsiębiorcę, nie księgowego.
Ja kierowałem się rekomendacją znajomych przedsiebiorców. I wybrałem księgowość, która obsługiwała znajomą od lat.
#programista15k
osobiście bym sie jednak mocno zastanowil nad tym czy warto doplacac do ceny, tylko za to ze sie specjalizuja w IT, szczegolnie na poczatku dzialalnosci...
Ja kierowałem się rekomendacją znajomych przedsiebiorców. I wybrałem księgowość, która obsługiwała znajomą od lat.