Aktywne Wpisy
b_oski +40
mirko_anonim +45
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Mediana wynagrodzeń w Polsce w marcu wyniosła 6549,22 zł brutto. Na umowie o pracę daje to 4794 zł netto. Średnia to 8604,72 zł brutto, czyli niecałe 6200 „na rękę”. oraz Jeśli chłop nie ma dziewczyny lekarki (albo sam nie jest lekarzem) to it's over.
Mam wspaniała partnerkę która jest lekarzem anestezjologiem w prywatnej klinice estetyczno-plastycznej plus dorabia sobie w przychodni. Jej rodzice to lekarze juz po 70 z Warszawy. Jesteśmy ze soba od paru lat i znam juz dobrze i jej znajomych i znajomych rodziny.
Im bardziej patrze na ten ich świat dworków, mieszkań, tym bardziej potwierdza to moje przekonanie ze pociąg juz odjechał. Jak ktoś sie nie wstrzelił z 10-20 lat temu, nie zainwestował dobrze pieniędzy i nie kupił mieszkania to teraz sa tylko 3 normalne ścieżki ktore umozliwiaja miec przyjemne życie.
Mediana wynagrodzeń w Polsce w marcu wyniosła 6549,22 zł brutto. Na umowie o pracę daje to 4794 zł netto. Średnia to 8604,72 zł brutto, czyli niecałe 6200 „na rękę”. oraz Jeśli chłop nie ma dziewczyny lekarki (albo sam nie jest lekarzem) to it's over.
Mam wspaniała partnerkę która jest lekarzem anestezjologiem w prywatnej klinice estetyczno-plastycznej plus dorabia sobie w przychodni. Jej rodzice to lekarze juz po 70 z Warszawy. Jesteśmy ze soba od paru lat i znam juz dobrze i jej znajomych i znajomych rodziny.
Im bardziej patrze na ten ich świat dworków, mieszkań, tym bardziej potwierdza to moje przekonanie ze pociąg juz odjechał. Jak ktoś sie nie wstrzelił z 10-20 lat temu, nie zainwestował dobrze pieniędzy i nie kupił mieszkania to teraz sa tylko 3 normalne ścieżki ktore umozliwiaja miec przyjemne życie.
Origynał na fb
Znowu, RiGCZ Hołowni na najwyższym poziomie.
Wiadomo, łatwo mówić spoza politycznego cyrku, ale przynajmniej jasno się określa i podaje konkrety, które sam by wykorzystywał.
Nie wspomina o samej ustawie, która przewiduje zawieszenie immunitetu poselskiego, bądź sądowniczego, w przypadku sprawy karnej (a przynajmniej powinna ułatwić ten proces) - zostawia dywagacje postronnym osobom i nie określa radykalnych/krytycznych uwag.
Po prostu punktuje sposób w jaki takie ustawy są forsowane, bez odnośnika prezydenta, konsultacji społecznej, międzypartyjnej - większością wrzucaną do koszyka głosowań.
Podaje wprost sposoby, które prezydent mógłby (i powinien) wykorzystać jako Mąż Stanu i reprezentant każdej ze stron.
Btw. ustawa została dziś przegłosowana 195:204 - wielu posłów opozycji (jak i PIS) była dziś nieobecna, można było z łatwością odrzucić ustawę. (polecam śledzić głosowania, w tym wypadku Głosowanie 24. tu link do strony sejmu z szczegółami , który uwaga, w momencie wrzucania posta nie działa, error 502 na stronie rządowej (sic!))
Jaki macie stosunek do powyższej ustawy?
! Wołam @waleczne_serce