Wpis z mikrobloga

wychodzą bardzo ogarnięte (przez rygor i dyscyplinę)

@CapoDiPtakMuzzapi: Jako ojciec dwóch już dorosłych dzieci nie mam pojęcia co do ogarnięcia mają rygor i dyscyplina.
Ogarnięcie to głównie umiejętność samodzielnego planowania, rozwiązywania problemów i podejmowania decyzji, a nie ślepe wykonywanie rozkazów.
  • Odpowiedz
@CapoDiPtakMuzzapi: ale wiesz że jak guwniaki wychodzą zachowując sie jak npc to nie znaczy że nimi są i w środku sie to wszystko gotuje aż nie p--------e? xD
Jak chodziłeś do takiej szkoły, to powinieneś wiedzieć najlepiej co się dzieje po szkole. Osoby z internatów takich szkół to jedne z najbardziej zdegenerowanych osób jakie miałem okazje spotkać.
  • Odpowiedz
@Neoplan: ogarnięcie to także samodyscyplina i umiejętność konsekwentnego działania. Moim zdaniem jest to wielokrotnie ważniejsze niż cokolwiek co wspomniałeś. Bez konsekwentnej realizacji zadań nie osiągnie się nic. Dużo osób a szczególnie dzieciaków ma z tym problem, często nie zdając sobie z tego sprawy. Nie każdy, nawet najbardziej kochający rodzic również.
Rygor i dyscyplina wychowawcza pomagają zaprogramować osobę na konsekwentne działanie
  • Odpowiedz
@OCIEBATON: @Gnieciuch: @oremi: @misterbrian: @terwer358: wy, ale wiecie ze Michalik gdy zaczynala pisac byla mocno powiazana z prawica?

Wychowana byla tez w mocno katolickiej rodzinie (stad pozniejsze powiazania z prawica). Gdy dossla po prostu przejrzala na oczy i odeszla od wiary.

Gdy jeszcze pisala lrawicowe feletiony to byla nazywana gwiazda prawicy, a kice od korwina tasowaly sie do niej. Teraz nagle to
  • Odpowiedz
@bohomazy: coś w tym jest. Gość z którym chodziłem do klasy, drugi mój kumpel który chodził do Salezjanów i jego znajomy ze szkoły to geje. Odsetek jakby większy niż standardowo (30%).
A czy mają problemy psychiczne to nie wiem, a w każdym razie nie przeszkadza im to prowadzić firmy czy spełniać się jako prawnik.
  • Odpowiedz
@oremi: nie znam ich przeciez osobiscie. Z tego co pamietam to w wywiadach mowila ze byla mocno indoktrynowana. I gdy odwrocila sie od kosciola to rodzina sie jej wyrzekla.
  • Odpowiedz
@WiktorekS: ciężko dziecku tłumaczyć swoją rzeczywistość, nie poruszając prawd wiary. To pewnie ta indoktrynacja. Dziewczyna się pogubiła, ale może się odnajdzie jeszcze.
  • Odpowiedz