Wpis z mikrobloga

@tomaszq: Z miejsca nazywanie auta "złomem" (przy braku jakiejkolwiek wiedzy na temat mojego auta xD), bo nie przeszło przeglądu jest chyba lekkim nadużyciem.
Naprawię te rzeczy w tym tyg. i przejdę kontrolę. To moje auto już nie będzie złomem? xD
@Arkil Jeżeli będzie sprawne to nie będzie, chociaż to też zależy, bo jak musisz zalepić progi pianka montażowa to dalej będzie, a jeżeli nie przeszło przeglądu przez jakiś luz na sworzniu czy coś to jak naprawisz to będzie spoko.
Natomiast z jednym się zdecydowanie zgadzam, samochód który nie przechodzi przeglądu w naszych SKP jest padliną.
@Arkil Miałem Seicento z dziurami pod dywanikiem kierowcy, miałem gruza zabawke z pustym wydechem od kolektora do samej końcówki wydechu, byłem na przeglądzie samochodem z uciętymi linkami od ręcznego i wszystko przeszło, także mam dość kiepskie zdanie na temat naszych przeglądów technicznych.
@tomaszq: Czyli wg. Ciebie jeżeli prowadzisz przegląd i stwierdzasz, że jest luz na sworzniu (do naprawy), to auto jest złomem, czy nie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Spalona żarówka postojowa klasyfikuje samochód jako złom? hmm?

Reasumując, nikogo nie oskarżam, że moje auto nie przeszło przeglądu. Poprawię to co mam poprawić i przegląd przejdzie. Ale postawa wxx jest po prostu śmieszna.

P.s.

@Arkil To wszystko zależy od skali tego luzu, nie ma uniwersalnej odpowiedzi. Natomiast jeżeli uznałbym, że luz jest na tyle duży że wystawiam negata to wtedy w mojej głowie samochód jednocześnie kwalifikuję jako złom.
Co do gruzów, nie chwalę się, zwłaszcza że tego wariata z wydechem z rury muszę zaraz zabrać na przegląd znowu, po prostu używam tych aut jako mojego sposobu na ocenę jakości przeglądów technicznych w tym chlewie.
@tomaszq: Nie wydaje mi się, że luz jest na tyle duży, żeby nie móc jeździć tym autem (klasyfikować jako złom). Kontroler na pewno by mi o tym powiedział. A jedynie stwierdził, że muszę to poprawić i przyjechać jak najszybciej wykonać ponownie przegląd.
Jak pojadę tam ponownie to z ciekawości aż się zapytam czy i jak bardzo to była poważna wada.
Pozdrawiam Cię serdecznie ( )
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Arkil: to tylko żarty ;) nie napisałeś żadnych szczegółów dlaczego nie przeszedł przeglądu więc sobie zażartowałem, luzik. Po za tym, jeżeli ktoś ci udupil przegląd za spalona żarówkę to... ciężko mi także uwierzyć ;) normalnie podbili by ci przegląd i kazali kupić gdzieś na rogu żaróweczkę za 2 zł i tyle..