Ćwiczenia nóg z własnym ciężarem ciała bardziej rozbudują czy wyszczuplą nogi? Mam masywne, telepiące się uda i chciałbym tak dobrać ćwiczenia żeby w miarę możliwości zapobiec ich dalszemu powiększeniu ( ͡°ʖ̯͡°)
@G123: pewnie tłuste, jakby były umięśnione to znaczy, że coś ćwiczył, a jak coś ćwiczył, to powinien znać podstawy i wiedzieć pewne rzeczy, a gdyby tak było to nie zadawałby takich pytań
@katamori1 nóg nie zrobisz z własnym ciężarem ciała, lepiej staraj się schudnąć. Żeby robić nogi potrzebujesz sztangi i ciężaru, bez tego dużo nie zrobisz.
@katamori1: nie jakieś, tylko robisz pompki, dipy, podciagasz się i robisz przysiady, i rozciągaj się, żebyś miał wystarczającą mobilność do przysiadów na 1 nodze, możesz też robić jakieś hollow body czy co tam chcesz
@hehexdlollmao no tak. Tylko co do tego czasu będzie robił 3 serie po 50-100 zwykłych przysiadów? Chodzi mi tylko o to, że lepiej odrazu zacząć z jakimś obciążeniem
@Olek188: aktualny stan jeśli chodzi o nogi u mnie jest tak tragiczny, że nie wiem czy dam radę zrobić nawet 100 poprawnych technicznie przysiadów bez obciążenia, daj mi się najpierw rozkręcić ;)
@katamori1 wydaje mi się poprostu że szybko ci się znudzi robienie zwykłych przysiadów bez obciążenia. A zaczynając od małego ciężaru i dokładając z treningu na trening choćby minimalnie na sztange. Będziesz widział progres i chęć do ćwiczeń będzie większa.
Dostałam pracę (。◕‿‿◕。) Rok temu zarabiałam ledwie 3000 zł mimo że biegałam z jednego miejsca do drugiego. Od jakiegoś czasu jest 5000 zł a od maja będzie prawie 7000 zl乁(♥ʖ̯♥)ㄏ Może dla innych to niewiele ale dla mnie to duży postęp.
podoba mi się na tym windows 11 że jak się zawiesi explorator plików i się go ubije przez task manager bo nic innego nie da rady zrobić to wtedy znika pasek zadań, menu start, pulpit i wszystko
Ćwiczenia nóg z własnym ciężarem ciała bardziej rozbudują czy wyszczuplą nogi? Mam masywne, telepiące się uda i chciałbym tak dobrać ćwiczenia żeby w miarę możliwości zapobiec ich dalszemu powiększeniu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
@katamori1: to przestan tyle zrec
jak będziesz na deficycie kalorycznym to ci giry wyszczupli, bo stracisz więcej tłuszczu niż nabierzesz mięśni
jak będziesz na nadwyżce kalorycznej, to przybędzie ci na nich i tłuszczu i mięśni
ale jak jesteś ulany to redukuj, czyli opcja 1