Wpis z mikrobloga

#mikrokoksy #kalistenika

Ćwiczenia nóg z własnym ciężarem ciała bardziej rozbudują czy wyszczuplą nogi? Mam masywne, telepiące się uda i chciałbym tak dobrać ćwiczenia żeby w miarę możliwości zapobiec ich dalszemu powiększeniu ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mam masywne, telepiące się uda i chciałbym tak dobrać ćwiczenia żeby w miarę możliwości zapobiec ich dalszemu powiększeniu

@katamori1: to przestan tyle zrec
  • Odpowiedz
@G123: pewnie tłuste, jakby były umięśnione to znaczy, że coś ćwiczył, a jak coś ćwiczył, to powinien znać podstawy i wiedzieć pewne rzeczy, a gdyby tak było to nie zadawałby takich pytań
  • Odpowiedz
@katamori1: 2 opcje:
jak będziesz na deficycie kalorycznym to ci giry wyszczupli, bo stracisz więcej tłuszczu niż nabierzesz mięśni

jak będziesz na nadwyżce kalorycznej, to przybędzie ci na nich i tłuszczu i mięśni

ale jak jesteś ulany to redukuj, czyli opcja 1
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@katamori1: nie jakieś, tylko robisz pompki, dipy, podciagasz się i robisz przysiady, i rozciągaj się, żebyś miał wystarczającą mobilność do przysiadów na 1 nodze, możesz też robić jakieś hollow body czy co tam chcesz
  • Odpowiedz
@Olek188: aktualny stan jeśli chodzi o nogi u mnie jest tak tragiczny, że nie wiem czy dam radę zrobić nawet 100 poprawnych technicznie przysiadów bez obciążenia, daj mi się najpierw rozkręcić ;)
  • Odpowiedz
@katamori1 wydaje mi się poprostu że szybko ci się znudzi robienie zwykłych przysiadów bez obciążenia. A zaczynając od małego ciężaru i dokładając z treningu na trening choćby minimalnie na sztange. Będziesz widział progres i chęć do ćwiczeń będzie większa.
  • Odpowiedz