Wpis z mikrobloga

Będą trochę #gorzkiezale i #antynatalizm . Korpo w której pracuje organizowało w tym roku Szlachetną Paczkę. Wybraliśmy rodzinę - rodzice plus trójka dzieci. Ojciec znaczny stopień niepełnosprawności, matka umiarkowany, dwójka dzieci całkowicie zdrowa, jedno niepełnosprawne. Mieszkają w rozpadającym się mieszkaniu komunalnym, w jednym pokoju, żadne z rodziców nie pracuje, brakuje im podstawowych rzeczy do życia. I tak sobie pomyślałam, jakim egoistycznym trzeba być, żeby w takiej materialnej i umysłowej sytuacji robić dzieci - bo one, nie ma co się oszukiwać, są w tej sytuacji najbardziej pokrzywdzone. Mimo, że są dobrzy z matmy i uwielbiają sport, na dalsze rozwijanie pasji nie mają ani finansów, ani czasu, bo po szkole muszą zajmować się domem i rodzicami. I tak przy pakowaniu prezentów dla dzieciaków sobie pomyślałam, że prawdopodobnie do końca swojego życia będą musiały podporządkować swoje marzenia i sposób bycia opiece - najpierw nad rodzicami, później nad bratem i zrobiło mi się strasznie przykro ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • 30
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Goronco: dołożyłam się do prezentu dla dzieciaków, do książek i zestawów lego, bo chciałam im trochę umilić życie, nie wiem co jest w tym złego. Uwierz mi, akurat oni wiedzą, że nic im z nieba nie spadnie i chcieliśmy im trochę ułatwić rozwijanie talentów i pasji.
  • Odpowiedz
@Margriel Rozumiem pobudki, ale jedyne słuszne wyjście to osobiste spotkanie takiego dzieciaka i kupienie mu czegoś czego rodzice nie zajebią. Takie akcje nie mają sensu i bardziej szkodzą niż pomagają. A szkoda, bo dużo jest dobrych ludzi
  • Odpowiedz
@HAL__9000: bo nie ma tu się nad czym rozwodzić i wymyślać egoizmów, chęci narobienia całego stada czy by ktoś ich utrzymywał, oni po prostu robią dzieci. Tak po prostu robią dzieci. I to tak jak z jedzeniem, jakbyś mógł to byś nie zjadł.
  • Odpowiedz
jakim egoistycznym trzeba być, żeby w takiej materialnej i umysłowej sytuacji robić dzieci

@Margriel: serio wydaje ci się, że takie zwierzęta w ogóle myślą?
one to po prostu robią.

oczywiście mają do tego pełne prawo, a to właśnie faszystów, którzy chcą im zabronić rozmnażania się należy sterylizować
  • Odpowiedz