Wpis z mikrobloga

@zmyslaw: ja ostatnio jem dużo musztardowego i szpinakowego:
20ml oliwy 250g szpinaku cebula 2 żabki czosnku smazysz dodajesz 300g kurczaka smazysz i 50ml Śmietanki 30% o tak z 5min trzymasz
Musztardowy; mieszasz 20ml oliwy z 300g kury duza łyżeczka musztardy klasycznej smazysz i 50ml śmietanki
Ja dziele ma 2 boxy każdy sos, wychodzi w sam raz

No i soli pieprz tylko uzywam
  • Odpowiedz
@braksluw: a propo musztardowego @zmyslaw: to polecam miodowo-musztardowy. Sól, pieprz, miód, musztardy tak ze 2x tyle co miodu, można troche czosnku jeszcze i jogurtu naturalnego. Zagęścić skrobią. Ten sosik to z kurczakiem. Do tego ugotować ryż i coś zielonego: brokuły czy fasolka szparagowa.
  • Odpowiedz