Wpis z mikrobloga

@deliryk: za karę, ze w złą stronę się ustawiasz do wycięcia sztangi z racka. A tak na serio
wydaje mi się, ze być może przez to, że nie robisz pełnego RoM dla swojej mobilności, dużo też pracy czwórki a średnio biodra
A kolano to może boleć w skutek innych doświadczeń niż siłownia
  • Odpowiedz
@deliryk: tylna taśma praktycznie nie pracuje. Widać to szczególnie w tych pierwszych powtórzeniach, jak Ci leci kolano strasznie do przodu.
Sporo do poprawy, chociaż na początek, to rzeczywiście - stań przodem do racka i odchodzisz ze sztangą dwa kroki do tyłu, trzecim możesz poprawić pozycję.
Dalej, to więcej rotacji zewnętrznej na biodrze wypadałoby dać. Palce u stóp lekko na zewnątrz spróbuj dać, kolano staraj się zrotować na zewnątrz, spiąć pośladki,
  • Odpowiedz
za karę, ze w złą stronę się ustawiasz do wycięcia sztangi z racka.

@Kasahara: może głupie pytanie ale to ma jakieś znaczenie większe? Wygodniej mi wyjść i wrócić ze sztangą do przodu, poza tym kiedyś mało ryja nie rozbiłem o belkę łączącą rack, od tamtej pory wychodzę w drugą stronę xD
  • Odpowiedz
@JohnnieWhite: Oczywiście, ze ma ogromne, cofajac możesz w niego nie trafić, co może skończyć się dosłownie śmiercią z dużym cieżarem. A jeśli byś zrzucał to może odbić się od racka i również na Ciebie spaść
  • Odpowiedz
@Kasahara: rozrysowałem tego racka ( ͡° ͜ʖ ͡°) tak jak pisałem wcześniej, wydaje mi się bezpieczniejsze odchodzenie przodem, bo raz miałem sytuację gdzie mnie przechyliło do przodu i prawie mordą zaryłem o tę belkę czerwoną po lewej( a tuż za nią jest lustro). Jak odchodzę przodem to raz, że polecę przed siebie, dwa ustawiam zawsze te belki zabezpieczające. Ze zrzucaniem też chyba bezpieczniej w przypadku tak
JohnnieWhite - @Kasahara: rozrysowałem tego racka ( ͡° ͜ʖ ͡°) tak jak pisałem wcześni...

źródło: comment_oqFxj00VK3h16YxFs4LcfmDBLxCw6ezD.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz
@JohnnieWhite:

To nie ma "wydaje się". To fakt no nie bez powodu w trójboju wychodzisz właśnie w ten sposób. Wychodząc ze sztangą jesteś świeży. Po serii jesteś zmęczony i wtedy menewrować po boju aby trafic w rack tyłem to nieporozumienie.

Nie wiem ile robisz, ale ja sobie nie wyobrażam z +200 kg celować tyłem w haczyki racka, gdzie nawet przodem to jest cieżkie i potrzeba mi ludzi do obsługi
  • Odpowiedz
@JohnnieWhite: przy odejściu tyłem robisz 2-3 kroki i jesteś już ustawiony. A po ciężkiej serii po prostu lecisz na stojak i już sztanga ładnie leży na miejscu. Zachowujesz więc energię i przede wszystkim bezpieczeństwo. Popatrz, co się dzieje przy Twoimi sposobie zbierania i odkładania sztangi - drobisz kroki, niczym na jakimś balecie. Przy tych tam 75kg czy coś, to może tego nie odczujesz, ale przy konkretnym ciężarze każdy dodatkowy ruch
  • Odpowiedz