Wpis z mikrobloga

#eurowizja
Generalnie daleki jestem od wszelkiego rodzaju teorii spiskowych, ale akurat w tym przypadku naprawdę ciężko uwierzyć, że wyniki głosowania na Izraela nie są zmanipulowane. Jako państwo są powszechnie znienawidzeni przez temat Palestyny, a tu nagle taka masowa fascynacja ich piosenką. Na moje mamy do czynienia z jakąś konkretną akcją służb
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Franek_z_fabryki_firanek bo, jak sam zaznaczyłeś, patrzysz z perspektywy polityki. Jak widać, na szczęście są jeszcze ludzie, którzy potrafią oddzielić jedno od drugiego. Piosenka trochę smętna, zgadzam się, ale ładna nastrojowa i ładnie zaśpiewana. Sam chętnie zagłosowałbym na Izrael, gdybym miał na kogoś głosować pomimo tych chorych stawek za głosy.

Kibicowałem piosence, nie ideologii kraju wykonawcy.
Jak widać, nie tylko ja.
  • Odpowiedz
@Franek_z_fabryki_firanek: Ale czego się spodziewałeś? Oczywiste, że tak się stanie, jeżeli tylko jedna strona bardzo popularnego konfliktu jest reprezentowana. Zwolennicy Izraela zagłosują na Izrael, przeciwnicy na jeden z 25 innych krajów xD
Dokładnie tak samo było z Ukrainą w 2022 (i w kolejnych latach zresztą też).
  • Odpowiedz
@b0lec zobacz sobie co się dzieje w komentarzach pod postami o Izraelu na Instagramie, tik toku czy youtubie i dalej mi wmawiaj że tylko Polacy to antysemici a reszta świata ich kocha lub jest neutralna ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz