Aktywne Wpisy
Wrrronika +18
Kiedyś byłam w stanie pisać z ludźmi przez 6-7 godzin dziennie.
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
Na przerwach, po szkole, w trakcie odrabiania lekcji, a potem jeszcze przed snem rozmawiać przez kilka godzin, przez telefon.
Teraz mam problem nawet by odpisać swoim przyjaciołom.
Nie wiem z czego to wynika, ale chciałabym by wróciła mi energia i chęć do rozmów, bo zawsze to lubiłam. Głównie przez ciekawość do świata. Rozmowy z ludźmi pozwolily mi wyjsc z cynizmu i zrozumiec, ze
wfyokyga +23
Giga dziura, nie wiem czy legit bo się mnie nie chce tego sprawdzać
Jaki język programowania na początek?
Szukam czegoś łatwego ale także na tyle podobnego do innych języków aby po przesiadce na inny aż tak nie zdeżyć się ze ścianą. Chciałbym język obbwity w kursy i duże community. Przejrzałem topki i stawiam na Javę ale chcę poznać Waszą opinię.
#programista15k #programowanie #java #python #rubyonrails
@ddzwon: ja p------ę.
@WlasnieInstalujeWindowsa: Java, bez dwóch zdań.
@wqdqweff: Cieszę się iż podzieliłeś się właśnie wykonywaną czynnością/zawodem, ale jeśli nie zauważyłeś to piszemy o naszych odczuciach co do języków programowania, a nie prokreacji.
Ja napisałem mnóstwo kodu w .net a potem na praktykach w ostatnim momencie zmienili mi projekt na Java i tak pracuje do dzisiaj :)
Jeśli nie mówi już o zawodzie alfonsa który był sugerowany przez @wqdqweff: i mówimy o faktach to jeśli porównasz ilość ogłoszeń które pojawiają się pod hasłem Java i hasłem Python na serwisie flexjobs (ogloszenia tylko 100% zdalnej pracy) to 100 ogłoszeń z hasłem Python pojawiło się w ciągu ostatnich 15 dni, natomiast jeśli mówimy o Javie to 100 ogłoszeń
Java niby podobnie, ale jest duża szansa, że dostaniesz w
@wqdqweff: Nie znasz - Nie oceniaj. Jest to jeden z lepszych portali do pracy zdalnej. Jeśli kiedyś dojdziesz do stanowiska seniora (jak ja) i stwierdzisz, że w Polsce już nie oferują stanowisk godnych twojej osoby to też zaczniesz szukać za granicą i zdalnie. Ja na tym portalu półtora miesiąca temu pracę znalazłem.
@ddzwon: i co Java ma wspólnego z pracą zdalną? To nie jest język dla hipisów z macbooczkiem klepiących nowy, zmieniający świat system siedząc w Starbucksie. Dlatego właśnie te dane są zupełnie niemiarodajne.
@ddzwon: czasy, gdy miałem jakieś 'stanowisko' już, na szczęście, minęły. Wszystko przed Tobą!
Na koniec powiem Ci jeszcze, że studia które skończyłem robiły ze mnie programistę w Javie. Mi akurat to nie przypadło do gustu, ale nie o mnie chce mówić. Cała
- Devops - jako jedno z narzędzi do automatyzacji, z samym Pythonem tu raczej nie wejdziesz ale jak sam wspomniałeś potrzebujesz czegoś na start więc nie ma co się przejmować w tym momencie.
-Data Analyst/Engineer - Python posiada implementacje szybkiego i popularnego narzędzia do Big Data - SPARK
-
dziękuję i zamykam temat
makes sense
@Randori: pójdziesz za to do piekła XD