Wpis z mikrobloga

Po prawie 2 latach codziennej #jazdabuspasempowroclawiu w końcu mandat ( ͡° ͜ʖ ͡°) 100 zł i 1 pkt karny. Stanowczo było warto, oczywiście jeżdżę dalej, oszczędność na paliwie i czasie szacuję na kilkaset złotych na miesiąc, więc warto. Szerokiej drogi mireczki i widzimy się na buspasie. ( ͡ ͜ʖ ͡)
  • 110
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Brawo dla OPa za obnażenie ich nieudolności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Tarec: chyba cie ponioslo troche w tym momencie. Jak #!$%@? dostaniesz od sebixow, a paly nic nie zrobia to tez im pogratulujesz? Jak dla mnie to taki smiech przez lzy, stoisz w tym korku, ale sam bus pasem nie pojedziesz bo jestes obsrany, ze cie zlapia. ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
Pozniej bedzie wylaczenie scislego centrum z ruchu samochodowego, platne strefy parkowania z odpowiednio wysokimi oplatami, a na koniec zakaz jazdy starymi gruzami.

@Hasz5g: no i prawidłowo
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: coś nie wierzę że się chętnie przesiadziesz do komunikacji miejskiej.
Szczerze to nigdy komunikacja miejska nie będzie szybsza niż samochód chyba że są ostre korki.
Ty oczywiście omijasz korki nielegalnie.
Ja niewiem czemu Polacy jak dostawali tyle hajsu od Unii nie robili współczesnych dróg miejskich czyli jednopasmowe ulice dla samochodów w Centrum. Od cholerny dróg rowerowych, bus pasów itd.

Znaczy domyślam się że to by #!$%@? Lo wyborców co by
  • Odpowiedz
@Der_urologe: koszta zarowno paliwa jak i amortyzacji, sklonia mnie do przesiadki. Bilet to 90zl. Paliwo miesiecznie na sama prace 400-500zl, niestety zeby nie przedzierac sie przez centrum miasta ktore stoi, jade w sporej czesci obwodnica, a to oznacza jednak dluzsza droge i wieksze spalanie.

We wroclawiu tak bylo do pewnego momentu, jak wyzej, komunikacja jedzie przez centrum, ale tramwaje w wiekszosci maja wydzielone torowiska na mojej trasie. Z autobusami juz gorzej,
  • Odpowiedz
@PurpleHaze: dobra jesteś insiderem I rozumiem że mają słabo komunikację.
Ja osobiście polecam rower mieszkam 2 km od pracy a na zakupy i siłownię mam ok 6 km i tak robię sobie dziennie te 10-15km. A mam kolegów co latają po 20 km w jedną stronę do pracy. Cały rok czy słońce czy śnieg.
  • Odpowiedz