Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 43
Leopold Staff
Tęsknota
I

Jesteś cicha jak śnieg, 
Który pada na kwiaty jesienne... 
Dłonie twoje, jak lek, 
Koją usta pragnieniem bezsenne... 

Lecz mi nie pić z twych łask... 
Dusza siedmkroć tęsknotą otruta 
Ociemniała na blask... 
Noc ma każda ciężka jak pokuta...

Szczęście wątłe, jak mgły, 
Wicher mi stargał... jako mgły rozwiejne...
Najpiękniejsze me sny 
Czyż być muszą zawsze beznadziejne? 

II 

Śpiewam o tobie co dzień długo w noc... 
A gdy nad ranem zasnę, 
Mam w śnie swym słońce i radość, i moc, 
I twoje oczy jasne...

Lecz gdy się zbudzę, nie widzę twych rąk, 
Co pierś mi chcą ogrzewać...
I wiecznie musze żyć tak sam wśród mąk, 
Bym mógł o tobie śpiewać... 

#poezja #gruparatowaniapoziomu #niezlasztuka #feels #obrazy #sztuka
Raymond Leech
1949
kaosha - Leopold Staff
Tęsknota
I

Jesteś cicha jak śnieg, 
Który pada na kwiaty jesi...

źródło: comment_LqGwiDlxCYAhZcVDnWPWnU4LazUTdC0f.jpg

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MK-Ultra: Oczywiście, że to w większości mężczyźni. Nasi przodkowie przez wiele lat tworzyli taki sposób tworzenia relacji damsko-męskich. To facet miał zabiegać o kobietę.
Jednak sprowadzanie wszystkiego tylko do poziomu seksu, to wyjątkowe wypłycenie!

Heh, kiedyś to byli mężczyźni! Pehistoryczny facet toczył krwawe boje o kobiety! A dziś? Jakieś przesłodzone wiersze. Tfu! :P
  • Odpowiedz
@MK-Ultra czasy się zmieniają i kiedyś cukrowe bukkake pewnie było łatwiejsze do przełknięcia.
Chociaż jestem wypruta z wrażliwości na poezję miłosną, myślę że nadal znajdą się amatorzy na tego typu lukrowane słowa i bardzo dobrze!
  • Odpowiedz
  • 4
@MK-Ultra: jako freudysta uważam że cała kultura to jedno wielkie

Tylko ładnie powiedziane. Kształt i ilość zawijasów reguluje epoka i odbiorca. Ja lubię dużo krętych, lub odwrotnie, jak w art deco, dużo prostych jednak filuternych.
Rozumiem twoje "za dużo ozdobników" i czasem człowiek chciałby przejść do czynów bez czynności pośrednich (też czasem chcę ( ͡ ͜ʖ ͡)), jednak te stany pośrednie czynią z nas
  • Odpowiedz
@kaosha: spójrzmy na sztukę - jeśli artyści przedstawiają mężczyznę, to może być sobie półnagim, a może i nawet nagim herosem, ale nikt nie będzie go odbierać pod kątem seksualnym, a raczej zauważy wpierw jego przypuszczalne cechy jak siła, intelekt, natomiast półnaga kobita to półnaga kobita. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Nie ma też męskich akcesoriów seksualnych jak pończoszki, staniczki, włoski opadające na nagie ramiona, mężczyzn się nie
  • Odpowiedz
  • 2
@MK-Ultra: są: władza i pieniądze
Tak było i tak jest, ale może kiedyś się zmieni.
Tyś biedna jest! Mądrzejsi ode mnie pisali, że celibat jest największą dewiacją seksualną ( ͡~ ͜ʖ ͡°)
Ale to już sama zdecyduj czy, jak, z kim...
Co do mięsa to przypomina mi się:
opowiadanie
  • Odpowiedz
@kaosha: ((oo))

Bo używają, ale jak myślisz co przekazują przez radio? Odgłosy mięsa. Wiedziałeś, że jak kłapiesz i łopoczesz mięsem to wydaje ono dźwięki? Rozmawiają ze sobą kłapiąc na siebie mięsem. Potrafią nawet śpiewać przepuszczając powietrze przez mięso.
  • Odpowiedz