Wpis z mikrobloga

Zrobiłem dzisiaj swoją pierwszą pizzę na kamieniu. Lepszej nie jadłem od bardzo dawna (ʘʘ)
Ogólnie tanio, prosto, przyjemnie. Najgorszy etap to chyba ugniatanie ciasta, trzeba trochę postać. Zastanawiam się, czy będzie prawilnie, jeśli następnym razem wrzucę wszystko do zwykłego miksera i zostawię go na 20 minut na najwolniejszych obrotach?
#pizza #chwalesie #gotujzwykopem
Pobierz
źródło: comment_JLnEEx90wwXJ6Xo9mv0cusvFJUBMLJ7G.jpg
  • 14
@Bolszoj: Myślę, ze taki sprzęt szybko się zniszczy od kręcenia ciasta. Do takich spraw nadaje się bardziej robot planetarny. Wstępnie można wyrobić w maszynie, ale prawda jest taka, ze tylko ręcznie dobrze napowietrzysz ciasto ( ͡° ͜ʖ ͡°)