Wpis z mikrobloga

Miał ktoś taki dziwny problem przy siadach, że niby lekko się wstaje, wszystko fajnie całe ciało napięte tylko że jednocześnie ma się wrażenie że zaraz się #!$%@? na ten głupi ryj jakby 0 stabilizacji było jakaś miękkość w nogach czy coś nie wiem jak to opisać xD Od długiego czasu robię ćwczenia stabilizacyjne, zercher hold już 190kg wchodzi, katuje plecy, brzuch na wielu płaczyznach itd. więc to chyba nie jest stricte problem ze stabilizacją. Jeszcze raz powtórze że ciężar na siadach lekki (130kg) czuć siłę i zapas przy wstawaniu ale właśnie ta dziwna niepewność że zaraz się wyrąbę przy wstawaniu ze sztangą (chodzi dosłownie o końcówkę ruchu) bardzo mi przeszkadza w progresie
#mikrokoksy #silownia
  • 11
@stefan8800:

Od długiego czasu robię ćwczenia stabilizacyjne, zercher hold już 190kg wchodzi, katuje plecy, brzuch na wielu płaczyznach itd

Jeżeli robisz coś przez dłużej niż 6 tygodni i nie widzisz żadnej poprawy w problemie który starasz się adresować to IMO trzeba zmienić strategię. Jak ćwiczysz ten brzuch "na wielu płaszczyznach"?

Pokaż ten siad to doradzimy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@bdm_bq: tych akcesorii stabilizacyjnych i brzuch nie robię stricte pod rozwiązanie problemu z siadem tylko ogólnie dla wzmacniania core. Może coś przygram w tym tygodniu ale watpię czy to będzie widać na filmiku bo pewnie dla osoby z boku wstaję dość pewnie
@UszneStopery:
po czym wnioskujesz że to akurat brzuch puszcza?
przede wszystkim wykonywać siad tak, żeby nie puszczał ( ͡º ͜ʖ͡º) mówię tu o dopasowaniu siadu w taki sposób żebyś był w stanie to kontrolować. Czasem jest tak, że coś "puszcza" bo problem jest z motoryką, powtarzalnością ruchu, niedopasowany wzorcem. Ciężko mi odpowiadać na takie pytania, bo tu nie ma uniwersalnych rad które na pewno Ci pomogą.