Wpis z mikrobloga

Wszyscy już wiedzą, że nowym trenerem Barcelony będzie Gerardo "Tata" Martino. Kim on właściwie jest? Ask no more i czytaj: Czy Gerardo „Tata” Martino to lepszy wybór niż Luis Enrique? (i czy w ogóle jest to dobry wybór?) Zapewniam: fraza tiki-tata nie pojawia się w tekście ani razu!

Gdyby tego było Wam mało, przygotowałem zestawienie najlepszych tekstów poświęconych Martino:

Tata na ratunek Barcelonie? – Artykuł Jacka Staszaka na Krotkapilka.pl to najlepszy tekst na temat Gerarda Martino jaki znajdziecie w polskim Internecie (nie licząc, oczywiście, mojej notki ;)).

Like a lepra messiah… – Jedna z dokładniejszych analiz gry Newell’s Old Boys pod wodzą Martino.

The Tata Factor: Martino’s influence at Newell’s Old Boys – Kolejny artykuł poświęcony zmianom dokonanym przez Martino w Newell’s.

Getting To Know Gerardo Martino – Bardziej całościowe przedstawienie sylwetki nowego trenera Barcelony.

In Argentina, Martino follows line of Bielsa disciples to success – Jonathan Wilson o Martino jako uczniu Marcela Bielsy.

Barcelona coach Gerardo Martino’s ideology shaped by Old Boys’ network – Jonathan Wilson po raz drugi, tym razem w kontekście objęcia przez Martino stanowiska trenera Barcelony.

Martino will maintain Barca traditions – Sam Kelly, korespondent ESPN w Ameryce Południowej pisze m.in. o przyczynach zmęczenia piłkarzy Newell’s pod koniec ostatniego sezonu.

Gerardo Martino: New Barcelona coach right fit for Spanish club – Sylwetka Martino od BBC, raczej nic nowego w stosunku do poprzednich tekstów.

New Barcelona manager? Seven things you need to know about Tata Martino – Lee Roden przedstawia siedem ciekawostek dotyczących Gerarda Martino i jego powiązań z Barceloną.

Gdyby ktoś nadal czuł niedosyt, może też zobaczyć prowadzone przez Martino Newell's Old Boys w akcji w półfinale Copa Libertadores. Są też skróty innych spotkań Newell's z ostatniego sezonu.

Miłośników Barcelony i hiszpańskiej piłki zachęcam nie tylko do czytania mojego bloga, ale też do śledzenie mnie na Twitterze. ;)

#pilkanozna #fcbarcelona #laliga
  • 14
@steemm: Bo chciał odejść i nie było za bardzo wyjścia. Wcześniej w ciągu sezonu powinien grać nieco więcej, ale chyba nie tak dużo więcej, żeby go przekonać. Wielka szkoda, ale co zrobić? Środkowa obrona nadal jest większym problemem.