Aktywne Wpisy
bloody560 +11
Potrzebuję listy mocnych horrorów. Problem w tym, że większość już znam. Proszę o niedodawanie żadnych o duchach, lalkach, klaunach ani "ambitnych" tytułów. Film niekoniecznie musi być bardzo straszny, ale powinien mieć klimat, ciekawą fabułę i wciągnąć. Ze slasherów, które mi się podobały, to:
- Droga bez powrotu
- Hostel
- Dom woskowych ciał
- Koszmar minionego lata
- Droga bez powrotu
- Hostel
- Dom woskowych ciał
- Koszmar minionego lata
krucjan +29
Pamiętacie jak z rok temu sobie na zawale wrzucałem filmiki z anakonda z rapackiego i potem próbowałem zjeść dwa kebaby z chili and grill, oczywiście nie udało mi się i tam gadałem we filmie, że moje marzenie to zjeść takie dwa kebaby chociaż, bo na rapackiego są dużo większe i nawet nie próbuje do nich podejść?
To dzisiaj sobie zjadłem 3 anakondy na raz tak o i poszedłem sobie do pracy xD
Fascynujące, że rok temu dwie były dla mnie czymś nie do pomyślenia dzisiaj 3 są czymś normalnym.
Ciekawe
To dzisiaj sobie zjadłem 3 anakondy na raz tak o i poszedłem sobie do pracy xD
Fascynujące, że rok temu dwie były dla mnie czymś nie do pomyślenia dzisiaj 3 są czymś normalnym.
Ciekawe
Obiekt widoczny na zdjęciu to mgławica Kalifornia (NGC 1499). Kształtem przypomina wybrzeże Kalifornii. Znajduje się w odległości około 1500 lat świetlnych od Ziemi, a rozciąga na przestrzeni około 100 lat świetlnych. Czerwoną barwę zawdzięcza atomom wodoru.
Ta sesja była dosyć ciekawa bo w jej trakcie pierwszy raz testowałem zdalną obsługę setupu.
HEQ5, Canon EOS 600d (moded), SW ED80.
Prawie 5h naświetlania w klatkach po 5 minut.
#nedvedinspace -> mój tag, zapraszam
#mojezdjecie #astrofoto #astrofotografia #fotografia #kosmos #astronomia
Jakby ktoś chciał pooglądać przez teleskop - widać już w niedużych teleskopach, w sobotę obserwowałem w refraktorze 100mm ale polecam oglądać zwłaszcza w większych newtonach. Niestety jest to jeden z tych obiektów, które najlepiej wyglądają z filtrem H-beta (chociaż bez filtra też można dojrzeć).