Aktywne Wpisy
balticporter +490
Ten remiks „The Sound Of Silence” co puszczają ostatnio w radiu, to powinien zostać zakazany, a autor i rozgłośnie postawione przed Trybunałem w Hadze za zbrodnie przeciwko ludzkości ლ(ಠ_ಠ ლ)
#zalesie
#zalesie
Historycznygagatek +717
Całe życie w jednym miejscu. Kiedyś za dzieciaka największe przekleństwo - wiocha, poniemiecki dom, kawałek ziemi gdzie trzeba ciągle coś robić bo rodzice każą. Teraz wychodzę za ten sam dom z takim widokiem i cieszę się z tego, że tu jestem. ŚP. Tatko miał rację, że jeszcze kiedyś to wszystko docenię. Nie dość, że właśnie zaczynam nowy etap w życiu gdzie jako Przewodnik Sudecki Górski będę oprowadzać ludzi po swoich rewirach opowiadając
@multikonto69: Widzę, że czytanie ze zrozumieniem jest trudne.
z matematyki jesteś obcykany, ale na boga nie rób spacji przed znakami interpunkcyjnymi :D
Komentarz usunięty przez moderatora
@czlowiek_zbuntowany: 4 razy trzy (czwórka razy trzy) jak i cztery razy 3 (cztery razy czwórka)
Postaram się !
xD
A gdy pojawią się wyższe pieniądze, to zaczną pracować w szkołach ludzie, którzy mają większe ambicję i wtedy podskoczy jakość nauczania
@multikonto69: Ale co tutaj do rzeczy ma przemienność mnożenia? W zadaniu nie chodzi o wynik (a do tego formalnie sprowadza się przemienność) tylko o zapis. 3x4 i 4x3 to są zupełnie dwa różne działania - ich wynik jest taki sam ale zapis "plusowy" zupełnie inny. Jak się przyjrzysz to nauczycielka nie skreśliła wyniku ...
A jakby były jeszcze jakieś wątpliwości to 3x4
Zgadzam się, że edukacja jest podstawą rozwoju społeczeństwa. Jakby mi zaproponowano 60% wypłaty i naukę w szkole to bez wahania zgodziłbym się i z natchnieniem młodym bym tłumaczył.
Ale też ciężko sytuację w różnych krajach poiownywac. My mieliśmy komunizm zamiast się rozwijać. Teraz mamy walkę: antykościół VS socjalizm. Rozwijamy sie, ale moglibyśmy szybciej :)
@JaszczompPolownik: https://pl.wikipedia.org/wiki/To%C5%BCsamo%C5%9B%C4%87_(logika)
@Voxen: W załączniku.
Przykład. Pielęgniarka w zaleceniu lekarza ma podać pacjentowi sześć razy po trzy jednostki leku, nie trzy razy po sześć jednostek, gdyż taka dawka mogłaby być śmiertelna.
Tak sformułowane jest to zadanie.
Komentarz usunięty przez moderatora