Wpis z mikrobloga

Mimo, że co jakiś czas oglądam nagrania z ukrytej kamery pokazujące podryw na ulicy lub w galerii handlowej (np. 1, 2, 3), to okazuje się, że nie jestem jeszcze gotowy, by samemu podchodzić do dziewczyn i zagadywać do nich.

Dzisiaj wieczorem byłem na zakupach w hipermarkecie, do którego muszę dojechać autobusem. Gdy zrobiłem zakupy, poszedłem na przystanek i czekałem na autobus. Było zimno, więc stałem skulony nieruchomo. Nie rozglądałem się, więc nie zauważyłem, że zbliża się jakaś dziewczyna. Gdy weszła pod wiatę, obczaiłem ją od góry do dołu (budowa ciała normalna, ładna buzia, wiek około 25 lat, czarna czapka z pomponem, kremowy płaszcz, czarna spódniczka nieco powyżej kolan, czarne rajstopy, czarne sztyblety na niewysokim obcasie, torebka z brązowej skóry). Spojrzała na godzinę w telefonie, na rozkład jazdy. Potem skierowała się w moją stronę i zapytała: "przepraszam, czy autobus 123 już był?". Ja zamiast odpowiedzieć pełnym zdaniem (np. "czekam około pięć minut i autobusu 123 jeszcze nie było"), zacząłem swoją wypowiedź od słowa "naczy". Ja #!$%@?ę, przecież takiego słowa nawet nie ma w słowniku. Potem zająknąłem się ze zdenerwowania i w końcu powiedziałem "nie było". Szybko się odwróciłem, żeby nie zapamiętała mojej twarzy. Myślałem, że spalę się ze wstydu... Co jest ze mną, że tak zareagowałem na zwykłe pytanie o autobus? Pewnie to wina tego, że znowu miałem przerwę w przyjmowaniu leków i fobia społeczna się pogłębiła. Przerwany nofap pewnie też nie pomógł.

#podrywajzwykopem #przegryw #stulejacontent
  • 11
co jakiś czas oglądam nagrania z ukrytej kamery pokazujące podryw na ulicy lub w galerii handlowej (np. 1, 2, 3), to okazuje się, że nie jestem jeszcze gotowy, by samemu podchodzić do dziewczyn i zagadywać do nich.

@wyjzprz2: nie oglądaj tego. To farmazon, który jest ustawiany, żeby robić hajs na gościach, którzy ogólnie nie mają powodzenia i liczą, że jak zapłacą jakiemuś coachowi tyle i tyle to nagle staną się kobieciarzami
@wyjzprz2: już się tak nie dołuj. stało się - trudno. najważniejsze, że wiesz, gdzie popełniłeś błąd. zwizualizuj sobie parę razy podobną sytuację i to, w jaki sposób reagujesz. będzie łatwiej w przyszłości.

myślę, że musisz przećwiczyć opanowanie. wydaje mi się, że spanikowałeś, bo sytuacja Cię zaskoczyła. daj sobie te 2 sekundy na odpowiedź. nie musisz odpowiadać od razu. wbrew temu co sobie myślisz, te 2 sekundy nie spowodują, że druga osoba
@wyjzprz2: Ja tam jakiegoś wielkiego stresu nie mam w takich sytuacjach, ale też mam problem z wypowiadaniem się. U mnie to wygląda tak, że często mówię zbyt szybko i przez to się jąkam albo zniekształcam wyrazy i muszę je powtarzać. Żeby powiedzieć coś płynnie, ładnie i zrozumiale za pierwszym razem, to muszę się bardzo mocno skoncentrować (wewnętrzny CPU na 100% ;-)). Na szczęście, przy nieco dłuższej wypowiedzi (po kilku zdaniach), moje
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@wyjzprz2: i przestań tyle analizować, może zagadaj do jakiejś dziewczyny z organizacji studenckiej albo wybierz wolontariat. Panie no jesteś w dobrej sytuacji niż większość chodzisz na randki szybkie randki etc więc się nie martw niektórym i to nie będzie dane nawet