Wpis z mikrobloga

ktoś tu zarzucił, że Kamil ma wiedzę połowiczną i urojoną,
i ratuje go tylko kontrast, bo reszta jest jeszcze #!$%@? od niego.
ale gdyby tam wrzucić ludzi z podobną albo lepszą wiedzą, to przestałby być widoczny.

ale kto w takim formacie, ja się pytam, oczekuje ludzi z systematyczną wiedzą na każdy temat?
a w ogóle gdzie tacy są?
wyraziści i umiejący sugestywnie ją sprzedać.
cenieni profesorowie, wykładowcy, pisarze nie chodzą dowartościować się
w BB.
wszyscy wiemy jaką konwencję programu oglądamy i wchodzimy w to.
ja np pobieram cenne nauki o ludzkich charakterkach.
tego tak łatwo w codzienności nie przylukasz. a tu w pigułce, w klatce doświadczalnej, wszystko jak na dłoni. szczególnie wyraźnie wychodzą te niższe instynkty, które na zewnątrz łatwiej zakamufloveać.
Są to zwykli ludzie, a Camillo wśród nich wyrazisty, charyzmatyczny, kontaktowy, opanowany, mocny, osobliwy
i zdecydowanie najbardziej uczciwy z całej bandy. no i jeszcze wygląda.

tacy najchętniej są tępieni zawzięcie,
bo zbyt wychylają się ponad znaną
i lubianą przez ogół, bezpieczną przeciętność.
zwyklakom przy nim, skala rozumienia
i akceptacji urywa się nagle.
za spektakularne naruszenie norm
pozostaje walić na oślep.

ogląda się to nie tyle dla niego,
ile dla beki,
jak potencjalne wygrywy, po kolei odbijają się od jego osoby.
i że on, taki z połowiczną i urojoną wiedzą typek, wystarcza do ich wyjaśnienia.

a że nadal nie tracą złudzeń, to już zupełnie inny temat:)
#bigbrother
  • 21
@ekranzbratkiem: Wnioskuję tak na podstawie tego co opowiadał i co widzę w BB. Zwróć uwagę, że jego zawsze ktoś atakował, zawsze ktoś nie wytrzymywał. Od skinhaedów po owych legendarnych mongołów ;) Był wiele razy pobity, leżał w szpitalu. W domu WB też było blisko. Wiele razy. Można mieć pecha, można znaleźć się w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie, ale w przypadku Kamila jest to bardzo zastanawiające ;)
@ekranzbratkiem: ech przykro mi się naprawdę czyta, że to te ataki jak choćby ten w pociągu, gdzie skończył w stanie ciężkim w szpitalu czy niektóre teksty ludzi z domu WB to wina Kamila, bo nie ma w tym ani grama jego winy. O ile jest prowokujący i wzajemnie sprzeczki między uczestnikami to wynik wzajemnych napięć, o tyle teksty np. kleszcza "niech zamknie mordę" i gorsze to wynik problemów kleszcza ze sobą,
@muwieszeptem: staram się być obiektywny, a nie taki jak wafle tylko w drugą stronę! Sorry, ale denerwujesz już mnie tym swoim mamrotaniem takim niemal madkowym. Lubię kolesia, szanuję jego flow, ale mam mam już pięćdziesiątkę na karku i potrafię łączyć fakty.
@Kw73: nie interesuje mnie to czy to cie denerwuje czy nie. Jak ci się nie podoba, że ktoś zamiast ci przytakiwać wchodzi z tobą w dyskusje to albo nie komentuj albo wrzuć na czarno. Ja z tobą problemu żadnego nie mam, po prostu widzę, że w tym konkretnym przypadku grubo przesadzasz i starasz się znaleźć w nim winę wszystkich sytuacji, które go dotyczyły jak np. ta bitka w pociągu. Jest to
@muwieszeptem: wnioskuję na podstawie WSZELKICH dostępnych mi informacji. Na tym przecież polega analiza. I nie mówię, że coś jest, tylko że to i owo mnie zastanawia. Bitka w pociągu była tylko jednym, drobnym przykładem. Ty zaś już robisz z niej główny mój argument. Jeszcze wcześniej zdążyłaś stwierdzić, że "w Kamilu nie ma ani grama winy". On nie jest aniołem. Nikt nie jest i powinnaś zdawać sobie z tego sprawę. Tyle w
@Kw73: jak cytujesz wypowiedź o ani gramie winy to zacytuj całą, gdzie mowa o "niektórych" tekstach, gdzie na poparcie był podany tekst o zamknięciu mordy wypowiedziany przez kleszcza. Nie wiem czy czytasz to co piszę, bo wyraźnie zaznaczone jest, że Kamil prowokuje pewne sytuacje i że czasem jest winny obrotu sytuacji.
@muwieszeptem: @Kw73:
nikt tu nie napisał, że Kamil jest ZAWSZE winny.
a Kw73 tylko tyle, że te wielokrotne przypadki napaści na niego,
są co najmniej zastanawiające.

sama piszesz, że lubi prowokować
i wtedy można szukać jego winy.
no więc skąd możemy wiedzieć,
że np w tym pociągu
nie ukręcił na siebie bata?
tak sobie po prostu,
z niezmienną sympatią dla Kamila,
luźno dywagujemy.

- rzuciła cię dla lesby, bo ci
@muwieszeptem @ekranzbratkiem: Anki nie lubię, nie lubię jej zagrywek, ale Kamil też jej nieźle dowala, dzień w dzień ;) On generalnie rzadko kiedy marnuje okazję by szpileczkę wbić. A teraz przypomnijmy sobie finałową siódemkę ludzików z BB1. Czy którykolwiek z nich (nie licząc Łukania) tak postępował? Skoro Kamil tak kryształowy, zestawmy go nie obecna biedą, tylko z tamtymi.
Nie będzie już tak pięknie, nieprawdaż? ;)