Dobra, wyciągnijcie swoją szklaną kulą i powiedzcie: 1. Dźwięk z okolic przedniego lewego koła 2. "tututututututu" ( ͡º͜ʖ͡º) 3. Im szybciej jadę tym intensywniejszy i szybszy dźwięk 4. Lekkie bicie na kierownicy 5. Stało się to "tak o", w nic nie wjechałem 6. Ogółem jak się zaczęło to myślałem że to flak, ale to nie flak ( ͡°ʖ̯͡°)
Co to może być, jak niebezpieczne póki nie zrobię i ile to może kosztować? Stawiam na jakieś łożysko, ale #mechanik ze mnie żaden :/
1. Może być nie dokręcone koło - sprawdzić dokręcenie. 2. Może być guz na oponie - podnieść koło, obracać i patrzeć czy nie ma guza na bieżniku, od zewnętrznej lub wewnętrznej strony koła. 3. Może być uszkodzone łożysko - dźwięk nasilać się będzie w lewym kole przy skręcie w prawą stronę w czasie jazdy.
Może być też tak, że np dwa z wymienionych punktów wystąpiły.
Sprawdzenie na linii diagnostycznej na SKP kosztuje
@kamilekdebilek: dowiedz sie jak na podniesionym kole zweryfikowac lozysko i nie kompromituj sie juz. Jak sie dowiesz to zapraszam z przeprosinami ( ͡°͜ʖ͡°)
@kamilekdebilek: #!$%@? downie, czy Ty pojmujesz, ze jedno i drugie sprawdzasz za jednym zamachem na podniesionym kole? Mam do czynienia z betonem... Specjalista, ha tfu.
A czy Ty pojmujesz, że nie każdy jest specjalistą i nie każdy chce od razu podnosić samochód, a może np chcieć wyeliminować podejrzenie uszkodzenia danego elementu w czasie powrotu samochodem ze sklepu czy tam pracy?¯_(ツ)_/¯
@Gandezz jak mi padło łożysko prawego przedniego koła to słychać je było tylko podczas skrętu w prawo przy określonych prędkościach, ale takie gadanie to wróżenie z fusów i mógłbyś pół samochodu wymienić bez mechanika i nic by z tego nie wynikło XD
1. Dźwięk z okolic przedniego lewego koła
2. "tututututututu" ( ͡º ͜ʖ͡º)
3. Im szybciej jadę tym intensywniejszy i szybszy dźwięk
4. Lekkie bicie na kierownicy
5. Stało się to "tak o", w nic nie wjechałem
6. Ogółem jak się zaczęło to myślałem że to flak, ale to nie flak ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Co to może być, jak niebezpieczne póki nie zrobię i ile to może kosztować?
Stawiam na jakieś łożysko, ale #mechanik ze mnie żaden :/
#mechanikasamochodowa #mechanika #motoryzacja #samochody
@DyG121: zmieniałem, ale po ok. 500 km by się poluzowała? Po ponad 100 dokręcałem więc powinno być git.
myślałem, że mam powiedzieć na głos te podpunkty, które wypisałeś i zacząłem to robić XD
2. Może być guz na oponie - podnieść koło, obracać i patrzeć czy nie ma guza na bieżniku, od zewnętrznej lub wewnętrznej strony koła.
3. Może być uszkodzone łożysko - dźwięk nasilać się będzie w lewym kole przy skręcie w prawą stronę w czasie jazdy.
Może być też tak, że np dwa z wymienionych punktów wystąpiły.
Sprawdzenie na linii diagnostycznej na SKP kosztuje
(-‸ლ)
Komentarz usunięty przez autora
Guz to guz, a łożysko to łożysko. Rozróżniasz czy czepiasz się? Nie musisz wszystkiego na raz sprawdzać przecież. Czepiasz się?:-)
Jak sie dowiesz to zapraszam z przeprosinami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Naucz się rozróżniać uszkodzone łożysko od guza na oponie, a później zapraszam z przeprosinami :]
Mam do czynienia z betonem...
Specjalista, ha tfu.
A czy Ty pojmujesz, że nie każdy jest specjalistą i nie każdy chce od razu podnosić samochód, a może np chcieć wyeliminować podejrzenie uszkodzenia danego elementu w czasie powrotu samochodem ze sklepu czy tam pracy?¯_(ツ)_/¯