Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 40
Parę lat temu wyjechałem na studia do #wroclaw i tak jak większość osób które tak zrobiły, nie miałem pieniędzy ani pracy a jedyny dochód to renta i jak się potem okazało, przysługujący mi zasiłek z uczelni.
Marne dochody zdecydowały za mnie i musiałem wynająć jeden z pokoi w piwnicy poniemieckiego domu na współe z randomowym gościem znalezionym przez właściciela, ale nie byłem wybredny płacąc 450zł za pół pokoju.
Na miejscu gdy już poznałem współlokatorów, wyszła na jaw pewna historia której nie życzę nikomu z #przegryw.
Tak jak i ja, nasz bohater przyjechał do Wrocławia z nadzieją że wszystko jakoś będzie, wynajął pokój, opłacił czynsz, wszystko prawie tak jak ja, z tą małą różnicą że jego współlokatorem była jego dziewczyna z którą postanowił uciec z rodzinnego miasta i zamieszkać razem, jak się później okazało, była to typowo #p0lka.
Wystarczyło pół roku aby ich zweryfikować, po tym czasie wszystko się zmieniło, poznali miasto, nowych ludzi, smak studiów i podjęli "wspólną decyzję" że nie są już razem ale nadal razem mieszkają z tym że 2 osobne łóżka (rozkładane kanapy jak u każdego w tej piwnicy), czas mijał, życie nabrało rozpędu i już była dziewczyna naszego anonka, przyprowadziła do "mieszkania" nowego chłopaka, na początku grzecznie, z czasem jednak zostawał na noc a i z bolcowaniem nie szczególnie się kryli, po mimo tego że anon spał na łóżku po drugiej stronie pokoju, udawał że wszystko gra ale absolutnie tak nie było, pewnego dnia poprosi długo nie wracał, nie bylo z nim kontaktu więc wszyscy zaczęli go szukać, wypytywać co się stało, przecież od tak nie odcina się od wszystkich znajomych, niestety internet był szybszy a wiadomość potwierdzili rodzice, coś w nim pękło i postanowił skoczyć z galerii dominikańskiej, to czego nie potrafił powiedzieć uznał że pokaże i pokazał, szkoda tylko że taki krok to tylko szokująca chwila nie zmieniająca niczego poza wstawieniem nowych zabezpieczeń na dachu galerii.

Tutaj artykuł Gazety wrocławskiej potwierdzający autentyczność
Comboman - Parę lat temu wyjechałem na studia do #wroclaw i tak jak większość osób kt...

źródło: comment_DwXn8hLcfKYjvWZRq9E5LnDkvu7izA37.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Daktylion: tego nie dodałem bo uznałem za nie istotne, wprowadziłem się tam tuż po tym wydarzeniu, ta dziewczyna właśnie się wtedy wyprowadzała gdy skończyła się umowa na pokój
  • Odpowiedz