Wpis z mikrobloga

Ciekaw jestem czy ktoś z Mirek albo Mirabelek już był #umniewbarze

Na FB firmowym troszkę skoczyła nam ilość lików, aktywność nieco większa niż zazwyczaj (ʘʘ)

Dzisiaj:
70 l - Pomidorowa
50 l - obgotowujemy kapustę kiszoną na zasmażaną
50 l - woda na makaron do pomidorówki
Patelnia - zasmażka do kapusty

#gotujzwykopem
KubaJam - Ciekaw jestem czy ktoś z Mirek albo Mirabelek już był #umniewbarze 

Na FB ...

źródło: comment_RbSNtQO6w7UvW78HrVVs9N3Ch18cwP0R.jpg

Pobierz
  • 85
@KubaJam Powiedz mi kolego bo zawsze mnie to zastanawia. Jak w lokalu z sensownym asortymentem gastronomicznym wszystko macie na Już? Rozumiem np pomidorowa zupa dnia zejdzie na pniu, ale jak ktoś chce bitki wołowe w kalafiorowym kremie to jakim cudem macie to gotowe za 20 minut? Odmrażacie?
@respect_your_mother: Wpadaj :-)
@rearus: można :-)
@art212: my akurat nie zrobimy nigdy tak wyszukanego dania, bo prowadzimy bar, nie restauracje. Przy takim żarciu używane są piece konwekcyjno parowe. Zamawiasz wołowinę w sosie borowikowym z czarnym pieprzem zakrapianą whisky z miodem, oni w restauracji wyciągają to z zamrażarki wyporcjowane, do pieca na 30 minut i masz danie. Nie w każdej tak jest, ale w życiu nikt nie ugotuje Ci nic