Wpis z mikrobloga

• 295
Organizowałem swoj hobbystyczny warsztat I uczylem się stolarstwa od kompletnego zera przez rok opierając się głównie na Youtube, ale teraz zrobienie takich desek to dla mnie pierdnięcie. I zaczęło się opłacać. Sezon prezentowy w pełni, a ja mogę wreszcie zacząć spłacać zaciągnięte długi na sprzęt:P
Polecam każdemu taki styl życia!
#stolarstwo #diy #majsterkowanie #chwalesie #hobby
Recydywa - Organizowałem swoj hobbystyczny warsztat I uczylem się stolarstwa od kompl...

źródło: comment_Tz7WL2A0GqHFUP4qTG9aF1HfOYzSKvd0.jpg

Pobierz
  • 59
  • Odpowiedz
  • 1
@pawel_je jako dodatek całkowicie symboliczny póki co (mam stałą pracę w innym zawodzie), dlatego że tak naprawdę niewiele produktów wykonałem. Większość czasu przez ostatni rok to czas na budowanie warsztatu, naukę I zmarnowanie na błędach I zabawie ogromnej ilości drewna. Ale rzeczy które już sprzedaję dają dobre rezultaty. Wszystko puszczam przez Facebook na lokalnych marketach
  • Odpowiedz
@Recydywa brawo Miras! Ja też w stolarstwo uderzylem że 2 lata temu i nie żałuję ani jednego dnia Teraz na jednej fakturze mam tyle ile na etacie dostawałem w kwartał.

10 lat w korporacjach, 2 fakultety, 3 lata za granicą i na koniec zostałem stolarzem i jestem wreszcie szczęśliwy. Jedyne czego żałuję to że nie zdecydowałem się na to 10 lat temu.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Recydywa: ale mówisz że żyjesz z robienia desek do krojenia? Czy to tylko dodatek?

No bo z 200 takich desek w miesiącu dobrze byloby sprzedać żeby żyć a nie wegetować jak robak ;P
  • Odpowiedz
  • 0
@SirArthur poprostu ogladalem stolarskie projekty na YouTube, które mi się podobały. Potem już po prostu samo leciało z podpowiedzi. Nie jestem fanem żadnego konkretnego. Po kilkuset godzinach filmów "making of" samo się skrystalizowało czego potrzebuję
  • Odpowiedz