Wpis z mikrobloga

#dji #drony #mavic

Ponad 5 km zasięgu w zabawce wiążącej mniej jak 250 g i rejestrującej niesamowity obraz w 4k. The future is now , tak się czuje. Z tym że oczywiście nie w Jewuropejskim kołchozie,u nas ucina przy 500 metrach (°° , trzeba zamawiać z chin.
Kick_Ass - #dji #drony #mavic 

Ponad 5 km zasięgu w zabawce wiążącej mniej jak 250 g...
  • 17
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Kick_Ass: Taki zasięg to w szczerym polu i nie 4k niestety. Sprzedałem Mavica Air bo się nastawiłem na to przed premierą i teraz jestem zawiedziony jak kiepski jest to dron /: Mamy prawie 2020, nawet ziemniaki nagrywają już w 4k!
  • Odpowiedz
@fotograf_warszawiak: Jak mieli pierwszego Mavica Pro nagrywającego w 4k to nie mieli problemu wypuścić po czasie Mavica Air, również nagrywającego w 4k i to nawet ze znacznie większym bitratem. Ja tego nie kupuję, moim zdaniem nawet najbardziej amatorsko-zabawkowy sprzęt powinien nagrywać w dzisiejszych czasach w 4k a różnice powinny być w trybach nagrywania.
  • Odpowiedz
@NaMoment: Jeśli nawet to różnica byłaby mniejsza niż 1g. Wcale bym nie był zdziwiony gdyby okazało się, że mini jest w stanie nagrywać 4k tylko jest programowo ograniczony.
  • Odpowiedz
@hadrian3: No jak chcesz bardziej rekreacyjnie to ten Mini jest ok, ale jak chcesz coś konkretnego bardziej nagrać to Air (na OLX używki Fly More Combo dostaniesz za 2800, bez dodatkowych baterii nie ma sensu).
  • Odpowiedz
@hadrian3: Mavic pro to inna liga wagowa i inne przepisy już. Musisz sam ocenić co się opłaca. Pamiętaj, że na jednej baterii będziesz latał około 15 minut. Przy 30% dron już piszczy żeby lądować więc jak gdzieś pojedziesz sobie ponagrywać to z jedną baterią możesz sobie darować. Zestaw jest tańszy niż jego składniki oddzielnie, masz tam też ładowarkę na 4 baterie co jest przydatne. Mówiąc szczerze to jeśli nie potrzebujesz
  • Odpowiedz
@sm_m no właśnie nie chodzi o polatanie a nagrywanie filmów a w tematyce dronow jestem zielony. Z drugiej strony nie chcę kupować drona z fullHD np tego sparka i po paru miesiącach próbować go sprzedać. Wolalbym kupic jakaś bazę na dłużej np takiego aira.
  • Odpowiedz