Wpis z mikrobloga

#budujzwykopem #heheszki #bekazpodludzi

Kończę na dniach STAN SUROWY ZAMKNIĘTY

i stwierdzam że ludzie z budowlanki to już jest inna gęstość- nie mówię tutaj o kierownikach czy włascicielach "firmy" - tylko o takich od roboty fizycznej:

- za Chiny Ludowe nie przemówisz do głowy, że technologia idzie do przodu: co by się nie działo jego Nokia, którą wbija gwoździe jest najlepsza i po co komuś coś więcej w telefonie niż możliwość dzwonienia.
Jego 20 letni golf jest najlepszym autem na świecie bo jedyne co musisz w nim wymieniać to "paliwo" a nie to co te nowe ch.... zaświeci ci się kontrolka i stoisz
- nie rozumieją, że jak chłop może nie pracować fizycznie tylko za komputerem
- nie rozumieją, że jak chłop może nie pić alkoholu - Kurde serio prawdziwym marzeniem samca alfa jest wpier... kotleta i popicie go Żywcem jak wróci do domu z roboty ?
- Najlepsze jest to: #!$%@?ło im to mózgi: jak kuhwa chłop może gotować w domu. Nie mogli tego ogarnąć - to baba powinna gotować - a jak powiedziałem, że gotowanie to moje hobby i mnie odstresowuje to myśleli że mnie #!$%@?ło
- no i jak weszli na temat zarobków: że jakiś np. "urzędas zarabia 5 tysięcy albo geodeta zarabia 10 a #!$%@? robi" to jak im powiedziałem co to jest "influencer" i że np taki typ z tatuażami na ryju zarabia tyle że kupił by ich matki za to że wrzuca zdjęcie z wakacji do internetu to im rozj3bało głowy totalnie.

No ale jedno muszę przyznać co w tych ludziach podziwiam:
Mimo że mam 2 kierunki techniczne skończone kilka podyplomówek itp. Wiem dobrze co to jest kubik i każda inna miara, do tego "icha miara na sztychy".

Że taki człowiek staje i patrzy na np. dół i mówi "eee tu #!$%@? wejdzie z 3,5 kubiki betonu" no i #!$%@? faktycznie bez liczenia okazuje się że tyle wchodzi xD

EDIT:
jeszcze jedna rzecz im zlagowała mózg totalnie
Każdy z nich palił z paczkę dziennie (sam jarałem fajki). Narzekali na słabe pensje więc im wyliczyłem "ze wypuszczają w powietrze jakieś 500 zł miesięcznie" - czyli ratę za jakiś tam "średni samochód"
" A ty to #!$%@? nie wiesz jak to jest bo nie palisz, chociaż z tego życia mam to że se zajaram"
No wiem bo paliłem około 7 lat i paliłem paczkę dziennie - i stwierdzam jakim debilem byłem że paliłem.

No to im rozwaliło głowy że ktoś "rzucił palenie"
  • 8
@samuraj24: Aktualnie obserwuje trend odmładzający branże budowlana. Wykończeniówka, dekarze, brukarze to w większości młode osoby. Najstarsza kadra to murarze i tak jak piszesz, tam do głowy nic nowego już nie włożysz.