Aktywne Wpisy

groman43 +1736

ZygmuntJedyny +635
źródło: temp_file8386270601380923781
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: temp_file8386270601380923781
PobierzWykop.pl
Podróże
Gospodarka
Ukraina
Technologia
Motoryzacja
Sport
Rozrywka
Informacje
Ciekawostki
poradźcie mirki #telefony jaki #android kupić w kwocie 1000-1200zł.
Sklep internetowy/Allegro wolałbym unikać komisów, używanych sprzętów itp.
Żona uparła się na #samsung, ale proszę o propozycje różnych marek bo będę ją się starał przekonać do spróbowania np. czegoś z #huawei lub #xiaomi ;-)
Z drugiej strony wolałbym unikać kompletnej "nieznanej" chińszczyzny
Wymagania:
Dobry aparat, dobra bateria, żeby po pół roku nie zaczął mulić, stabilne Wi-Fi (dobrze jakby obsługiwało standard 802.11ac), przestrzeń dyskowa i najlepiej możliwość dodania karty pamięci (chyba że będzie miał te 64GB to wtedy możemy kartę SD odpuścić). Dobrze również żeby nie był to kruchy model bo małe dziecko w domu, które uwielbia ukraść telefon a potem gdzieś nim rzucić :P
Obecnie żona ma (a raczej miała;-) ) Samsunga J5 2015 o wymiarach 71.8 mm x 142.1 mm x 7.9 mm (5'') i nie chce większego. Myślę że po +5mm tolerancji by było, większego może fizycznie nie objąć dłonią
W ogóle świetnie by było jakby system umożliwiał przełączenie klawiatury w tryb 4x3 (stare przyzwyczajenia, które ciężko wyplenić :D ale tez widzę, że jest szansa na przekonanie jej do qwerty).
Na razie żona oglądała (w necie) Mi 9 SE i mówi, że taki nie byłby zły, rozmiarami podobny do jej obecnego.
#pytanie
Ale również rozważa inne opcje i tak to ona decyduje bo to dla niej telefon. Nie chcę nic. Chińskiego sklepu bo tak to mogę sobie stara S4 albo S5 zamówić :-P
I napisałem że mam do wydania ok 1k więc to już nie mała cena za telefon
Aparat lepszy od Samsunga Galaxy S8 (DxOMark), dobra bateria, czysty android 10, ekran 5'5". Cos kolo 9 stówek z wysylem.