Wpis z mikrobloga

Czołem,
poradźcie mirki #telefony jaki #android kupić w kwocie 1000-1200zł.

Sklep internetowy/Allegro wolałbym unikać komisów, używanych sprzętów itp.

Żona uparła się na #samsung, ale proszę o propozycje różnych marek bo będę ją się starał przekonać do spróbowania np. czegoś z #huawei lub #xiaomi ;-)
Z drugiej strony wolałbym unikać kompletnej "nieznanej" chińszczyzny

Wymagania:
Dobry aparat, dobra bateria, żeby po pół roku nie zaczął mulić, stabilne Wi-Fi (dobrze jakby obsługiwało standard 802.11ac), przestrzeń dyskowa i najlepiej możliwość dodania karty pamięci (chyba że będzie miał te 64GB to wtedy możemy kartę SD odpuścić). Dobrze również żeby nie był to kruchy model bo małe dziecko w domu, które uwielbia ukraść telefon a potem gdzieś nim rzucić :P

Obecnie żona ma (a raczej miała;-) ) Samsunga J5 2015 o wymiarach 71.8 mm x 142.1 mm x 7.9 mm (5'') i nie chce większego. Myślę że po +5mm tolerancji by było, większego może fizycznie nie objąć dłonią

W ogóle świetnie by było jakby system umożliwiał przełączenie klawiatury w tryb 4x3 (stare przyzwyczajenia, które ciężko wyplenić :D ale tez widzę, że jest szansa na przekonanie jej do qwerty).

Na razie żona oglądała (w necie) Mi 9 SE i mówi, że taki nie byłby zły, rozmiarami podobny do jej obecnego.

#pytanie
  • 13
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@virusriddle: niech sama sobie wybierze gównianego samsunga. Jak kupisz innej firmy to będzie marudzić nawet jak będzie lepszy 5 razy. Po drugie takich małych telefonów nie ma prawie. Z małych to Sharp C10 z chińskiego sklepu o wymiarach 142 na 72 za 390 zl z polskich xiaomi a2 lite wymiary ok 149 na 70 za 500-600. Tylko to jaka cena, takie podzespoły. Ale nie powinno gorzej chodzić niż ten samsung. A
  • Odpowiedz
  • 0
@Ramone uparła się na Samsunga bo zawsze miała Samsunga i była zadowolona to jak z kierowcą który całe życie tylko toyota :-P myślała nad A40.
Ale również rozważa inne opcje i tak to ona decyduje bo to dla niej telefon. Nie chcę nic. Chińskiego sklepu bo tak to mogę sobie stara S4 albo S5 zamówić :-P
I napisałem że mam do wydania ok 1k więc to już nie mała cena za telefon
  • Odpowiedz